SP Antholz 2017: Štartová listina pretekov s hromadným štartom žien - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

21. januára 2017

SP Antholz 2017: Štartová listina pretekov s hromadným štartom žien



Z Gabriely Koukalovej môže v dnešných pretekoch s hromadným štartom v Antholzi spadnúť bremeno spojené so žltým trikotom. Ten teraz ponesie Laura Dahlmeierová, ktorá bude po výbornom výkone z vytrvalostných pretekov favoritkou aj dnes.

Preteky s hromadným štartom žien
21. 1. | 13:30
 Bez slovenskej účasti
Laure Dahlmeierovej zdá sa, že sadol prechod do veľkej nadmorskej výšky z domáceho strediska. Vo štvrtok úplne excelovala v behu, čo by mala využiť aj dnes. Bežecky sa darilo aj Gabriele Koukalovej. Možno až nad očakávania, pretože v Antholzi jej to v minulých rokoch toľko nešlo. So solídnou streľbou tak iste bude znovu atakovať stupne víťazov. Navyše v aktuálnej sezóne vyhrala oba hromadné štarty.
Laura Dahlmeierová pôjde aj dnes za víťazstvom.
Na čelo by sa po nepodarenom vytrvalostnom závode chcela vrátiť aj Kaisa Mäkäräinenová, ale úvodné súbojov v Antholzi ju nezastihli zrovna v dobrej bežeckej forme. Silné budú celkom iste Francúzky. Anaïs Chevalierová môže využiť eufóriu z druhého miesta vo vytrvalostných pretekoch, to Marie Dorinovej Habertovej stupne víťazov tesne unikli.

Domáci fanúšikovia budú určite zvedaví na Dorotheu Wiererovú, ale možno ešte viac na Alexiu Runggaldierovú, ktorá sa vo štvrtok prvýkrát v kariére postavila na stupeň víťazov.

Na tretie miesto z hromadného štartu v Oberhofe by určite chcela nadviazať Eva Puskarčíková. Jej bežecká forma síce nie je vo vysoko položenom Antholzi optimálna, ale všetko doháňa diabolsky rýchlou a tiež presnou streľbou.

Foto: Laura Dahlmeierová (IBU)

1 komentár: