SZB po ôsmich rokoch ukončil spoluprácu s českou firmou Atex - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. septembra 2018

SZB po ôsmich rokoch ukončil spoluprácu s českou firmou Atex

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt atex sportswear biatlon

Slovenský zväz biatlonu vymení dodávateľa biatlonových kombinéz, čiapok a doplnkov Atex za konkurentnú značku. Osemročná zmluva s českým výrobcom športového oblečenia vyprší na konci septembra tohto roku. Znamená to, že slovenských biatlonistov v nadchádzajúcej sezóne uvidíme v nových kombinézach.

O zmene informovala na sociálnych sieťach práve oficiálna stránka Atex Sportswear.

 Vyjadrenie ATEX-u: Do nasledujúcej biatlonovej sezóny vykročíme s jedným či dvomi novými reprezentačnými partnerstvami, jedno dôležité ale teraz končí. Od septembra prechádza Slovenský zväz biatlonu ku konkurencii a naša bezpochýb úspešná osemročná misia tým končí.



Svetoznáma značka

Spoločnosť ATEX Sportswear, je stopercentne česká spoločnosť vyrábajúca kvalitné športové oblečenie v malých sériách pre množstvo športových odvetví. Oblečenie vyrába už viac ako dvadsať rokov, a to výhradne vo svojich dielňach v Českej republike.

Úspešnú značku využíva mnoho biatlonistov nielen z Česka a Slovenska, ale z celého sveta. Ako príklad uveďme chorvátsku, bieloruskú, litovskú či už aj austrálsku reprezentáciu.


História kombinéz

V minulosti slovenskí biatlonisti obliekali teda tri farebné variácie kombinéz. Ako prvé to boli tzv. banány, keď sa v nich v rokoch 2005-2013 predstavili Martina Halinárová-JašicováPavol Hurajt či Miro Matiaško. Žlté kombinézy vystriedali oranžové, tzv. mandarínky. V nich pretekala v rokoch 2013-2017 napríklad Janka Daubnerová (po starom Gereková).

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt slovak biathlon
Anastasia Kuzminová v banánovej kombinéze.
Dôraz na slovenskú trikolóru bol kladený od minulého roka, keď sa z oranžových kombinéz biatlonisti obliekli do červeno-modro-bielych. Posledná kombinéza zároveň dosiahla medzi divákmi i športovcami najväčší úspech, predovšetkým zásluhou Anastasie Kuzminovej a Paulíne Fialkovej.

Čoskoro sa dozvieme, s kým bude spolupracovať Slovenský biatlonový zväz a ako budú vyzerať nové kombinézy na sezónu 2018/19. O všetkom podstatnom budeme informovať na našich stránkach.


Titulné foto: Paulína Fialková (www.pluska.sk)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára