Michael Rösch: Koniec kariéry? Kdeže, belgický rýchlik stále dokáže ohroziť aj elitu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. septembra 2018

Michael Rösch: Koniec kariéry? Kdeže, belgický rýchlik stále dokáže ohroziť aj elitu

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt michael rosch 2018

Bol neprehliadnuteľný. Michael Rösch na Majstrovstvách sveta v letnom biatlone upútal nielen svojou bradou, ale aj neustálymi úsmevmi a hlavne obdivuhodnou bežeckou formou. Radosť mu trochu kazili chyby na strelnici, kvôli ktorým si z Nového Mesta na Morave odviezol len ôsme a dvanáste miesto. Napriek tomu je tento 35-ročný sympaťák pred štartom nadchádzajúcej sezóny plný optimizmu.

Po olympijskej sezóne ste sa rozhodli, že si ešte predĺžite kariéru. Aká je Vaša motivácia?

Toto je moja motivácia (ukazuje na zaplnené tribúny v Novom Meste na Morave). Sú tu skvelí fanúšikovia, v decembri tu máme Svetový pohár. V minulej sezóne som dvakrát rozbiehal belgickú štafetu a bol som vo vedení. Dva roky predtým som bol zase do šiesteho miesta. Aj v 35 rokoch cítim, že môžem dosiahnuť na dobré výsledky. Možno nie na najvyššie pozície, ale možno na elitnej desiatku. Preto chcem pokračovať.

Spomenuli ste belgickú štafetu, ktorá sa aj vďaka Vám prezentovala v zime v skvelom svetle. Kam až siaha jej potenciál?

Florent Claude je veľmi silný. Potom tam máme Thierryho Langera. Je to študent, ale trénuje veľmi tvrdo a darí sa mu v IBU Cupe. Štvrtým do partie je mladý Tom Lahaye-Goffart. Keď budeme všetci vo forme, tak si myslím, že máme na umiestnenie do 15. miesta. Ale je to beh na dlhú trať.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt michael rosch 2018

V Novom Meste na Morave sme mohli vidieť nového belgického kouča Jeana-Guillaumeho Beatrixa. Aké sú Vaše prvé dojmy z prípravy pod jeho vedením?

Je to naozaj skvelý človek. Počas svojej kariéry pozbieral množstvo úspechov, získal medailu na olympijských hrách. Vie, čo a ako. Pre nás je dobré, že stojí za ďalekohľadom niekto, kto má také skúsenosti. Hlavne pre mladých biatlonistov, ktorí sa môžu pod jeho vedením krok po kroku zlepšovať.

Pre Vás osobne je Jean-Guillaume hlavným trénerom? Alebo je ním Váš otec?

Fungujú spoločne. Ja ale normálne trénujem so Švajčiarmi, takže idem podľa ich tréningového plánu. Ale keď som s tímom, tak Jean-Guillaume stojí za ďalekohľadom a dáva mi rady. Budúci rok sa to možno zmení a budeme spoločne trénovať viac. Ak samozrejme budem pokračovať.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt michael rosch biathlon
V nemeckej reprezentácii nezažil takmer žiadny úspech.
Už ste spomínal skvelých fanúšikov v Novom Meste na Morave. Páčila sa Vám aj upravená trať vo Vysočina Aréne?

Vzhľadom k tomu, že ide "len" o Majstrovstvá sveta v letnom biatlone, tak je tu veľa fanúšikov. Je ich veľmi počuť. Česi milujú šport, a preto sa tu tak rád vraciam. Všetci si to užívame. Trať je veľmi ťažká, rovnako ako v zime. K tréningu poslúžila veľmi dobre

Čítajte tiež: Bývalý biatlonista Béatrix novým trénerom Belgičanov. Čo je jeho métou a čo ho inšpirovalo k tomuto kroku?

Hlavné foto: Michael Rösch (www.youtube.com)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára