Exhibícia v Garmisch-Partenkirchene pre duo Runggaldierová/Windisch - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

31. decembra 2018

Exhibícia v Garmisch-Partenkirchene pre duo Runggaldierová/Windisch



V nedeľu 30. decembra, deň po pretekoch v Gelsenkirchene, sa v Nemecku konala ďalšia tradičná biatlonová exhibícia. Dejiskom bolo bavorské mesto Garmisch-Partenkirchen. Dvadsiaty tretí ročník pretekov City-Biathlon opäť ovládli Taliani. Zatiaľ čo na štadióne Schalke zvíťazili Dorothea Wiererová a Lukas Hofer, o deň neskôr sa radovali Alexia Runggaldierová a Dominik Windisch.

Alexia Runggaldierová a Domink Windisch sa pripojili ku svojim reprezentačným kolegom a v tesnom finiši zdolali svojich súperov. Pred domácimi fanúšikmi, ktorých v uliciach Garmisch-Partenkirchene fandilo asi desať tisíc, si ďalšie umiestnenie zobrala nemecká dvojica. Druhé miesto obsadila vlaňajšia víťazka  Anna Weidelová a Roman Rees, tretí boli  Karolin Horchlerová a Johannes Kühn. Na štvrtom mieste došli  Nadine Horchlerová a David Zobel. Závodu sa mali pôvodne zúčastniť aj  Franziska Preußová , ktorá tu vlani s partnerom Simonom Schemppom došla druhá, a Benedikt Doll. Obaja ale štartovali predchádzajúci deň v Gelsenkirchene, zrejme preto svoju účasť v Garmisch-Partenkirchene zrušili.

Ešte pred hlavným závodom sa konalo aj zápolenie medzi juniormi. Tento rok prvýkrát juniori pretekali v trojiciach. Víťazným sa stalo trio  Tina BaaderováHanna Kebingerová  a  Tim Grotian . Práve Hanna Kebingerová v tohtoročnej sezóne zatiaľ vedie celkové hodnotenie IBU Junior Cupu, Grotian je medzi juniormi najlepším Nemcom, v hodnotení juniorského seriáli mu patrí 6. miesto.




Hlavné foto: Dominik Windisch a Alexia Runggaldierová (Autor: Thomas Sehr)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára