Švédsky tím posilnia prvé dve biatlonistky z celkového hodnotenia IBU Cupu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. januára 2019

Švédsky tím posilnia prvé dve biatlonistky z celkového hodnotenia IBU Cupu


Súvisiaci obrázok

Švédski tréneri riešili po prvom trimestri Svetového pohára príjemné problémy. Ich zverenci zatiaľ podávajú tak dobré výkony, že je pri tvorbe nominácie ťažké ukázať len na päť mien. To platí zvlášť u žien.

Olympijská víťazka Hanna Öbergová je zatiaľ v hodnotení SP 12., Mona Brorssonová 15. a Linn Perssonová 29. Tieto biatlonistky majú istú účasť v Oberhofe, Ruhpoldingu i Antholzi.

Šancu v Oberhofe dostane aj Anna Magnussonová, ktorá v Novom Meste na Morave zaujala 14. miestom v stíhačke. Naopak členka striebornej štafety z Hochfilzenu Emma Nilssonová bude pretekať až v Ruhpoldingu. Tréneri totiž potrebovali uvoľniť miesto pre Ingelu Anderssonová a Elisabeth Högbergovou, ktoré momentálne okupujú prvé dve priečky v hodnotení IBU Cupu a pravdepodobne budú patriť medzi čierne kone Svetového pohára v Oberhofe, kde Anderssonová zažije debutové vystúpenie.

U mužov je situácia trochu prehľadnejšia. Istotu štartu v celom druhom trimestri majú celkovo 19. Sebastian Samuelsson, 22. Martin Ponsiluoma a 29. Jesper Nelin. Rovnakú výsadu budú mať aj Peppe Femling a Torstein Stenersen, ktorí v Hochfilzene pomohli švédskej štafete k víťazstvu.


Nominácia švédskeho tímu pre SP Oberhof, Ruhpolding a Antholz

Muži| Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson, Torstein Stenersen

Ženy| Ingela Anderssonová (istý len Oberhof), Mona Brorssonová, Elisabeth Högbergová (istý len Oberhof), Anna Magnussonová (istý len Oberhof), Emma Nilssonová (istý len Ruhpolding), Hanna Öbergová, Linn Perssonová

Foto: Johanna Skottheimová, Ingela Anderssonová a Elisabeth Högbergová (Autor: Nisse Schmidt)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára