Michael Rösch oznámil koniec kariéry v 35 rokoch. Rozlúči sa v Ruhpoldingu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. januára 2019

Michael Rösch oznámil koniec kariéry v 35 rokoch. Rozlúči sa v Ruhpoldingu

2249944-46897675-2560-1440
So slzami v očiach dnes na tlačovej konferencii oznámil koniec kariéry Nemec obhajujúci belgické farby Michael Rösch. Naposledy ho na tratiach uvidíme budúci víkend v Ruhpoldingu. Dôvod pre jeho rozhodnutie je však príjemný.

V svojich 35 rokoch oznámil dnes Michael Rösch koniec svojej biatlonovej kariéry. K tomuto záveru ho prinútili predovšetkým rodinné dôvody. "Čoskoro sa stanem prvýkrát otcom, preto som sa rozhodol opustiť moju veľkú lásku - biatlon.V Ruhpoldingu to bude moja konečná," vyhlásil včera Rösch.

Vo svojej dlhoročnej športovej kariére zažil Rösch, ako sám opísal, niekoľko vrcholov, ale aj ťažkých období. To všetko je teraz u konca. Nemec v belgických farbách však rozhodne nechce svet biatlonu nadobro opustiť. Už teraz zvažuje, kam povedú jeho ďalšie kroky. "Určite by som sa chcel aj naďalej pohybovať vo svete biatlonu. Mojím snom by bolo pracovať ako tréner, " priznal ostrieľaný biatlonista.

Rösch svoje najväčšie úspechy zaznamenal ešte ako reprezentant Nemecka. V roku 2006 vybojoval s nemeckou štafetou zlatú medailu na Zimných olympijských hrách v Turíne. K tomu potom pridal ešte tri bronzy zo svetových šampionátov, takisto zo štafiet. Dvakrát tiež dokázal triumfovať v individuálnych pretekoch. V roku 2014 potom prestúpil do belgického tímu, ktorý reprezentoval aj na olympiáde.


So súhlasom I.Hobzovej.
Zdroj:  sportschau.de


Foto: Michael Rösch (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára