SP Oberhof: Johannes Bø späť v čele. Otčenáš s dvomi chybami 34. - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

12. januára 2019

SP Oberhof: Johannes Bø späť v čele. Otčenáš s dvomi chybami 34.


Po stíhacích pretekoch žien sme si užili aj mužov. Tým vládol Johannes Thingnes Bø, ktorý štartoval za Alexandrom Loginovom. Tomu sa preteky nepodarili podľa predstáv a skončil mimo pódia.

Johannes Bø vyštartoval do pretekov s 25 sekundovou stratou, po prvej bezchybnej streľbe sa však ujal vedenia. To si udržal až do tretej streľby, kedy chyboval a nechal tak šancu Martinovi Fourcadovi , ktorý na tretej položke na rozdiel od Johannesa nechyboval, a tak štvrtý okruh strávili títo dvaja biatlonisti spoločne.

Na poslednej položke ale Fourcade chyboval dvakrát, čím sa odsunul na štvrté miesto a pustil pred seba okrem Bøa aj čisto strieľajúceho Lukasa Hofera a Arnda Peiffera, ktorý minul terč len na úvodnej ležke. Títo dvaja pretekári išli spoločne od prvej streľby. Peiffer dokázal rýchlejšie strieľať, Hofer bol zase o niečo lepšie na trati, a tak bolo o zápletku v poslednom kole postarané.
Arnd Peiffer a Lukas Hofer
Arnd Peiffer a Lukas Hofer
Do cieľa nakoniec došiel prvý Johannes Bø s predstihom pätnástich sekúnd na druhého Peiffera a tretieho Hofera. Martin Fourcade došiel štvrtý a nechal za sebou víťaza piatkového šprintu Loginova, s ktorým po sebe nemilosrdne zazerali na kvetinovom ceremoniáli. Prvú šesticu uzavrel s jednou streleckou chybou Simon Desthieux .

Najväčšími skokanmi dnešného závodu by sa dali nazvať jedenásty Antonin Guigonnat , ktorý štartoval s číslom 29, Benjamin Weger , ktorý s číslom 30 došiel dvanásty, a predovšetkým Simon Fourcade , ktorý so štartovným číslom 46 došiel šestnásty. Za zmienku stojí napríklad aj Maxim Cvetkov, ten došiel dvadsiaty štvrtý s číslom 56.

V celkovom hodnotení má Johannes Bø po siedmej výhre v sezóne náskok 130 bodov na Alexandra Loginova a rovných 200 bodov na Martina Fourcada. 
Zo Slovákov sa najviac darilo Martinovi Otčenášovi na 34.mieste. Bežecky to išlo, postupne sa ale na trati zhoršoval. Na strelnici zanechal dva terče (0+1+0+1).


Jasné, že keď sa strelí, dá sa posunúť. Mne sa podarilo mať dobrú streľbu. Na tieto podmienky boli dve chyby fajn. Nebolo mi všetko jedno na tej strelnici, lebo je to tu strašne nevyspytateľné, cvakať-necvakať, koľko. Dve chyby sú teda obstojné, ešte jedna menej a bolo by to zasa lepšie, ale asi by sme už veľa chceli. Prehral som si to včera, keď mi zamrzli ruky a mal som pocit akoby som mal zlomené zápästia. Dnes som si na to dával pozor a už to bolo v poriadku.
Na trati sa mi nepáčilo správanie niektorých pretekárov, ktorí sa hlava-nehlava drali dopredu, rozpájali vlaky, niektorí tam vyslovene nerozmýšľali, obmedzovali ostatných, tlačili sa tam, kde nebol priestor.
No nič, v mojom prípade to bol taký štandardný výkon. Necítim sa momentálne tak, aby som mohol na tej trati nejako vystrájať. Každé preteky bolia a treba sa veľa premáhať i trpieť, no necítim sa zatiaľ ideálne. Pravdupovediac som si myslel, že tá strata bude väčšia. Ale vlastne dalo sa mi pretekať, moc mi neutekali.
Zajtra sme zvedaví na štafetu, tretí súťažný deň v týchto podmienkach bude znova veľmi náročný. Dúfam, že urobíme výsledok, ktorý poteší. Potrebujeme sa v rebríčku národov posúvať vyššie k tej pätnástke. Urobíme, čo bude v našich silách.

Matejovi Kazárovi to na strelnici vyšlo aj nevyšlo. Tri položky boli skvelé, ale mrzí ho prvá stojka, kde nezdolal až dva terče a to ho pripravilo o dobrý výsledok. Rovnako ako bežecký výkon, ktorý má zatiaľ ďaleko od ideálu a symbolicky ho v závere obral aj o ďalšie tri body. No dobré je, že nijako nevybuchol a má za sebou dva slušné preteky za sebou. Dnes obsadil 40.miesto. Šimonovi Bartkovi premiéra nevyšla, bežecká forma sa stratila. Na strelnici urobil najviac chýb zo všetkých pretekárov - deväť.

Výsledky stíhacích pretekov mužov
Analýza závodu

Muži zajtra uzatvoria 4.kolo SP štafetami o 14:30.


Hlavné foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára