SP Oberhof: Vynikajúci Loginov pokoril JT Bøa. Domáci konečne potešili - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

11. januára 2019

SP Oberhof: Vynikajúci Loginov pokoril JT Bøa. Domáci konečne potešili


Konečne sa mu to podarilo! Alexander Loginov zvíťazil v piatkovom šprinte na 10 km pred najväčším vyzývateľom a favoritom na víťazstvo Johannesom Thingnesom Bø. Pódia sa vôbec po prvýkrát dočkal Sebastian Samuelsson, ktorý dnes skončil na životnom treťom mieste. Zo Slovákov sa najlepšie umiestnil Matej Kazár na 31.mieste.


Prvá výhra pre Loginova

S ťažkými podmienkami v Oberhofe si najlepšie poradil niekdajší dopingový hriešnik Alexander Loginov. Ruský borec vybielil všetky terče, a keďže udivoval aj na trati, bol to útok na pódium. V cieli nadelil prepadávajúcemu sa Erikovi Lesserovi s jednou chybou takmer dve minúty a zaslúžene si išiel pre premiérový triumf vo Svetovom pohári. Najrýchlejším na trati bol dnes Johannes Bø, za ktorým zaostal Loginov iba o 4 sekundy. Nebyť zaváhania na stojke by to bol krásny súboj až do cieľovej rovinky. V celkovom hodnotení Loginov ukrojil náskok Bøa na 110 bodov.

Johannes Thingnes Bø
Zdá sa, že prestávka pomohla Sebastianovi Samuelssonovi, ktorý predviedol najlepší výkon v sezóne. Konečne sa mohol oprieť o stopercentnú streľbu a veľmi dobre sa pohyboval aj na lyžiach, dosiahol siedmy najlepší bežecký čas. Napodobnil tak včerajšie tretie miesto kolegyne Hanny Öbergovej.


Nemci tesne pod stupňami víťazov

Nemeckých fanúšikov určite potešilo umiestnenie Benedikta Dolla s Arndom Peifferom, ktorí si to rozdali v cieľovej rovinke. Mladší z dvojice Doll preťal čiaru ako prvý a Peiffera zdolal o pol sekundy. S vysokým štartovým číslom 86 išiel do závodu Julian Eberhard. Na strelnici nechal jeden terčík a zásluhou slušného behu sa vtesnal aspoň na malé pódium. Siedmeho Martina Fourcada zdolal o necelé 3 sekundy. Do prvej desiatky sa zmestil aj starší z bratov Bøovcov Tarjei Bø, Simon Desthieux a Lukas Hofer. Všetci traja mali zhodne po deviatich presných výstreloch.



Kazár prekvapil, Bartko bude premiérovo v stíhačke

Tvrdé tréningy počas sviatkov hlásil Matej Kazár . Závod nerozbehol najrýchlejšie, Bø mu nadelil vyše 40 sekúnd. Na ležke netrafil jeden terč a prepadol sa ešte hlbšie. Na trati začal v druhom kole zrýchľovať, v stojke raketovo vyčistil terče a v záverečnom kole sa zapojil do hry o najlepšiu tridsiatku. V cieli ho ale odsunul Benjamin Weger, ktorý pred ním finišoval o dve sekundy lepšie. Do celkového hodnotenia získal 10 bodov a prekonal najlepší výkon sezóny.

Matej Kazár (Autor: Igor Stančík)
Šimon Bartko štartoval z našich ako prvý a zdá sa, že sa to vyplatilo. Na strelnici zaváhal dvakrát, na trati to tiež nebol jeho najlepší deň, no našťastie ho nevyradil z kvalifikovania sa do sobotňajšej stíhačky. V závode išiel "s nožom na krku", keďže mu hrozilo zosunutie do nižšieho IBU Cupu, ak by sa nekvalifikoval do stíhacích pretekov a štart v Poľsku. Obsadil ale 57. priečku (+2:54) a v sobotu to bude jeho premiéra.

Martin Otčenáš finišoval 54. s tromi nepresnosťami. Tomášovi Hasillovi sa závod absolútne nevydaril, aj keď sa rozbehol sľubne a podal jeden z najlepších výkonov na trati. V cieli mu ale s piatimi chybami patrilo 71.miesto.

Výsledkový servis


Muži v sobotu v Oberhofe naviažu na šprint stíhacími pretekmi, ktoré sa pôjdu od 15:00. Ešte pred nimi, o 12:45, sa do svojej stíhačky pustia ženy.

Foto: Alexander Loginov (Autor: Biathlonworld)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára