SP Oberhof: Navýši JT Bø svoj bodový náskok pred Loginovom? (štartová listina šprintu mužov) - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

11. januára 2019

SP Oberhof: Navýši JT Bø svoj bodový náskok pred Loginovom? (štartová listina šprintu mužov)

Súvisiaci obrázok

Po vianočnej prestávke sa dnes rozbehne taktiež mužská časť Svetového pohára. V dejisku 4.kola SP zahája nový rok šprintom na 10 km. Šprintovým kráľom v prebiehajúcej sezóne je momentálne Johannes Thingnes Bø, ktorý sa aj dnes bude považovať za najväčšieho favorita. Pridá siedme sezónne víťazstvo alebo ho niekto zdolá? Na štarte budú aj štyria slovenskí biatlonisti.

Šprint mužov
Piatok 11. 1. 2019 | 14:30
13. Bartko, 22. Otčenáš, 85. Hasilla, 91. Kazár
Štartová listina
Hlavným favoritom dnešného závodu nemôže byť nikto iný ako s číslom 25 štartujúci Johannes Thingnes Bø. Bežecky je v priebehu sezóny jednoznačne najlepší a streľbu si zatiaľ v šprintoch vždy postrážil a urobil maximálne jednu chybu. Preteky v Oberhofe sú ale veľmi často plné prekvapení, a tak budú ostatní súperi dúfať, že sa to potvrdí aj dnes.

Vybrať druhého najväčšieho favorita už ale nie je tak jednoduché. Za štandardných okolností by ním bol Martin Fourcade , ale ten počas novej sezóny zatiaľ predvádza na svoje pomery veľmi nevyrovnané výkony. V Oberhofe sa mu však väčšinou darí, a tak tu možno načne ďalšiu šnúru svojich úspechov. Do dnešného závodu vybehne už so štartovným číslom 16.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt martin fourcade 2018
Martin Fourcade
Medzi favoritov musíme znovu zaradiť veľmi dobre behajúceho a slušne strieľajúceho Alexandra Loginova (17), ktorý bol v šprintoch zatiaľ 3., 8., 2. Veľmi stabilné výkony v šprintoch tento rok podávajú Francúzi Antonin Guigonnat (2., 4., 7.) a Simon Desthieux (7., 7., 5.), ktorí odštartujú s číslom 19, respektíve 47. Pred domácim publikom chce potvrdiť formu špecialista na šprinty Benedikt Doll (5., 3., 11.), ktorý odštartuje s číslom 63. Výbornú bežeckú formu bude chcieť na ťažkých tratiach predať tiež Julian Eberhard (15., 6., 6.), ktorý zvyšuje svoju výkonnosť. Do závodu sa vydá ako 86. v poradí.

Veľmi dobré predpoklady pre úspech v dnešnom závode majú tiež výborne behajúci Tarjei Bø (23), Lukas Hofer (39), Benjamin Weger (60), domáci Arnd Peiffer (65) a Sebastian Samuelsson (70). Prekvapiť by mohli napríklad Émilien Jacquelin (14), Matvej Jelisejev (26) , Dominik Windisch (30) , alebo domáci Johannes Kühn (48).

Zo slovenského kvarteta sa nezvyčajne vydá na 10 km trať prvý Šimon Bartko (č.13), s ktorým sa do sobotňajšej stíhačky nepočíta, keďže má problémy na strelnici. Vykompenzovať by ich mohol rýchlym behom, ktorým je medzi mužmi povestný. S najväčšou pravdepodobnosťou si zasúťaží v IBU Cupe v Poľsku. Martin Otčenáš (č.22) drží najvyššie očakávania slovenských fanúšikov. Streleckú úspešnosť má po prvom trimestri na 83%, dobré výkony mu hatí bežecký deficit. Formu hľadajú Tomáš Hasilla (č.85) s Matejom Kazárom (č.91) , ktorí môžu ale ťažiť zo skúseností v Oberhofe.

Počasie by dnes už nemalo byť tak ideálne ako včera. Počas dňa sa postupne pridá občasné sneženie a aj vietor by mal byť o niečo silnejší ako počas včerajšieho dňa. Je teda určite postarané o veľmi zaujímavý závod! Začína o 14:30 na kanáloch Eurosport 1 a ČT Sport. Svoje tipy nezabudnite nastaviť na www.tipujbiatlon.cz.

Hlavné foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: SITA)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára