Veľké mrazy trápia Canmore. Počas víkendu by mala teplota klesnúť pod mínus 20 stupňov - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. februára 2019

Veľké mrazy trápia Canmore. Počas víkendu by mala teplota klesnúť pod mínus 20 stupňov



Kanadu a americký Stredozápad, vrátane dejiska 7.kola Svetového pohára Canmore zavalil ľadový vzduch z polárneho vortexu. Nie, nie je to žiadny sci-fi názov. Volá sa tak obrovský polárny vír veľmi ľadového vzduchu, ktorý túto dobu rotuje nad severným pólom.

Takto zasiahol polárny vietor stredozápadné americké štáty. Kanadu o poznanie viac, keďže leží bližšie k Arktíde. Teploty cez víkend budú klesať nižšie ako 20 stupňov pod nulu.



Nočné teploty v stredisku klesli na -31°C a ráno stúpli na -27°C. Na streľnici doobedu nestrieľal žiadny z biatlonistov. Dobrou správou však je, že počasie by sa malo ku víkendu otepľovať.

Napriek chladu si dnes vyšiel zabežkovať Simon Fourcade a niekoľko biatlonistov sa popoludní dostavilo na strelnicu. Športovci preto volia prípravu na závody v telocvičniach či vo fitness centrách.
Simon Fourcade pod paľbou mrazov. (foto: Biathlonworld)
Počasie sa bude zlepšovať vo štvrtok, teda keď majú závody začínať. Vedúci Svetového pohára IBU Borut Nunar celú situáciu okomentoval takto: ,,Máme veľa možností, ako zmena štartových časov, úpravy trate, ktoré sú v prípade trvalého ľadu na trati k dispozícii. Štvrtok vyzerá ako najlepší deň v týždni, kedy má teplota klesnúť "len" na -18°C. Potom sa bude ohrievať. Najdôležitejšie bude, že sa ustáli vietor. Ten tieto dni spôsobuje ešte horšie teploty. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Všetci rozumejú podmienkam a podobne ako my chceme najspravodlivejšie a najbezpečnejšie podmienky pre športovcov."

Čo sa týka prípravy, Nunar bol veľmi spokojný. "Organizátori v Canmore urobili skvelú prácu.Všetko bolo vykonané včas, ešte aj skôr. Štadión a dráhy sú stopercentne pripravené." a dodáva: "A samozrejme športovci sú dychtiví. Kto by nechcel súťažiť na tomto krásnom mieste? Myslím, že športovci sú radi, že sú tu. Je tu skvelá atmosféra bez toľkých médií a tlaku fanúšikov, čo im určite pomáha vo výkonoch." uzavrel vedúci pre Svetové poháre Borut Nunar.


Zdroj: Biathlonworld.com
Foto: Strelnica v Canmore (© BiathlonWorld)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára