SP Canmore: Pridajú Nóri ďalšiu výhru a ako sa bude dariť Slovákom? (štartové listiny) - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

8. februára 2019

SP Canmore: Pridajú Nóri ďalšiu výhru a ako sa bude dariť Slovákom? (štartové listiny)

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt canmore biathlon
Svetový pohár v zámorí pokračuje ďalšími pretekmi. Najskôr uvidíme mužské štafety (20:20) a potom nasledujú ženské (22:45). Výhru z Ruhpoldingu obhajujú Nóri a Francúzky. Slovenské ženy dnes do bojov nezasiahnu, pretože do Canmore odcestovala len Kuzminová s Fialkovou. Zostava slovenských mužov je oproti ženám zostavená.
Štafeta mužov
Piatok 8. 2. 2019 | 20:30
10. Šíma, Kazár, Hasilla, Otčenáš
Štartová listina
Pri poslednej štafete v Rupholdingu sa najviac darilo Nórom. Dnes vyrukujú skoro s rovnakou zostavou, len na treťom úseku Tarjeiho Bøho vystrieda Erlend Bjøntegaard. Štafetu teda rozbehne Lars Birkeland, na druhom úseku pôjde Vetle Christiansen a finišovať bude Johannes Thingnes Bø. Nórom sa vo včerajšom vytrvalostnom závode veľmi darilo, a tak aj dnes patria medzi najväčších favoritov.

S číslom dva pôjde do závodu štafeta Ruska v zložení Jevgenij Garaničev, Eduard Latypov, Alexander Loginov a Alexander Povarnicyn. Aj Rusom sa viedlo vo vytrvalostnom závode dobre, z tejto štvorice najhoršie došila hviezda IBU Cupu 18. Povarnicyn.

Švédi pri absencii Sebastiana Samuelssona nastúpi v zložení Gabriel Stegmayr, Peppe Femling, Simon Hallström a Torstein Stenersen a ich prípadné umiestnenie v prvej päťke by bolo prekvapením. Štvorka patrí nemeckej štafete v zložení Roman Rees, Erik Lesser, Philipp Nawrath a Arnd Peiffer, ktorí budú určite chcieť útočiť na medaily. Päťku bude mať silná francúzska štvorica Antonin Guigonnat , Émilien Jacquelin , Simon Fourcade a Quentin Fillon Maillet .
Medzi favoritov by mohlo patriť aj Rakúsko reprezentované Felixom Leitnerom , Simonom Ederom , Dominikom Landertingerom a Julianom Eberhardom .

Prekvapiť by mohla napríklad štafeta Talianska v zostave Thomas Bormolini , Dominik Windisch , Thierry Chenal a Lukas Hofer alebo štafeta Ukrajiny v zložení Artem Prym , Serhij Semenov , Taras Lesjuk a Dmytro Pidručnyj.

S desiatkou vyštartujú Slováci, konkrétne Michal Šíma, Matej Kazár, Tomáš Hasilla a Martin Otčenáš. Najdôležitejšia pre našu štafetu bude rozhodne streľba, včera zastrieľal najlepšie Matej Kazár s dvomi 45-sekundovými penalizáciami. Ak sa im podarí ubrániť sa trestnému kolu, mohli by si pripísať prvé umiestnenie v prvej desiatke v tejto sezóne.

Štafeta žien
Piatok 8. 2. 2019 | 22:45
bez slovenskej účasti
Štartová listina
K najväčším favoritkám štafety žien budú patriť s jednotkou štartujúce Francúzky v zložení Anaïs Chevalierová, Justine Braisazová , Anaïs Bescondová a Julia Simonová. V rovnakom zložení išli aj v Ruhpoldingu, len v inom poradí.

Číslo dva má štafeta Ruska, ktorú zaháji Valerija Vasnecová , na druhom úseku figuruje Margarita Vasiljevová , na treťom úseku Lejsan Biktaševová a finišovať bude Uljana Kajševová . Hoci idú Rusky v pomerne neznámom zložení, vo vytrvalostnom závode sa im neviedlo úplne najhoršie, a tak môžu v dnešnom závode prekvapiť.

S číslom tri sa predstaví Nemecko. V tohtoročnej sezóne uvidíme prvýkrát zostavu Vanessa Hinzová , Franziska Hildebrandová , Denise Herrmannová a Laura Dahlmeierová . Nemky budú obhajovať bronzovú medailu zo štafety v Rupholdingu.

Výsledky vo včerajšom vytrvalostnom závode favorizujú Nórky, ktoré budú mať na hrudi číslo štyri. O medailu zabojujú štvorica Emilie Kalkenbergová , Ingrid Tandervoldová , Tiril Eckhoffová a Marte Røiselandová .

Pomerne vysoko by sa dnes mohli umiestniť tiež Talianky, prvé dve ženy v celkovom hodnotení Svetového pohára Dorotheu Wiererovú a Lisu Vittozziovú doplní na druhom úseku Nicole Gontierová a na poslednom úseku Federica Sanfilippová .

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt canmore biathlon
Lisa Vittozziová (Autor: Sportschau)
Inokedy silné Švédky dnes pocestujú v zložení Ingela Anderssonová , Felicia Lindqvistová , Elisabeth Högbergová a Johanna Skottheimová a obdobne ako u mužov by ich prípadné umiestnenie v prvej päťke bolo skôr prekvapením.

Foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Šport.sk)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára