Deň prvý: Výjazd Lysebotn Opp vyšiel Mäkäräinenovej a Tarjeimu Bø - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

1. augusta 2019

Deň prvý: Výjazd Lysebotn Opp vyšiel Mäkäräinenovej a Tarjeimu Bø

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kaisa makarainen summer

Prvý závodnícky deň je na konci. 7,5 kilometrové výjazdy žien a mužov opanovali bežci na lyžiach, no za očakávaniami nezaostali ani biatlonisti.


Výjazd žien ovládla Johaugová

V závode žien potvrdila úlohu jasnej favoritky nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová . Časom 31:18 dokonca vylepšila svoj vlastný rekord a obhájila minuloročné víťazstvo. Na druhom mieste skončila so stratou skoro troch minút víťazka posledného ročníka Svetového pohára v behu na lyžiach Ingvild Østbergová .

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt blinkfestivalen kaisa makarainen

Na veľký úspech dosiahla Kaisa Mäkäräinenová , keď došla do cieľa ako tretia so stratou štyroch minút. Nechala tak za svojimi chrbtom škálu výborných bežkýň. Elitná desiatku uzavrela Tiril Eckhoffová a treťou najlepšou biatlonistkou bola celkovo 14. Marte Olsbuová Røiselandová .

Výsledky výjazdu žien


Medzi mužmi triumfoval opäť Krüger 

Aj preteky mužov mali rovnakého vládcu ako vlani. Dvojnásobný olympijský víťaz z Pchjongčchangu Simen Krüger porazil o iba tri sekundy Hansa Holunda, ktorý tak obhájil druhé miesto. Dvoch Nórov na stupne víťazov odprevadil skúsený Francúz Maurice Manificat .

Najlepší z biatlonistov bol 11. Tarjei Bø , ktorý dorazil na vrchol kopca dve minúty po Krügerovi. Pomyselné biatlonové stupne víťazov doplnili 15. Švéd Jesper Nelin a 16. Francúz Émilien Jacquelin .

Výsledky výjazdu mužov

Simen Hegstad Krüger. Foto: Modica/NordicFocus.

Festival pokračuje aj zajtra streleckými duelmi a hromadnými štartmi. Program pretekov a TV prenosov nájdete v našom poslednom preview.


Hlavné foto: Kaisa Mäkäräinenová (zdroj: Arberland, K.Halberštádt)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára