Martin Fourcade láka hviezdy na vlastnú exhibíciu. Siahol aj do radov slovenských farieb - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

12. augusta 2019

Martin Fourcade láka hviezdy na vlastnú exhibíciu. Siahol aj do radov slovenských farieb

Martin Fourcade a présenté fin avril dernier le Nordic Festival d’Annecy. Photo Agence Zoom/Christophe PALLOT
Martin Fourcade usporiada exhibičné preteky s názvom Martin Fourcade Nordic Festival. Prvý ročník ďalšej tohtosezónnej letnej exhibície si na prelome augusta a septembra odbije svoju premiéru, ale už teraz je jasné, že pôjde o jednu z najvýznamnejších akcií v prípravnom období. Francúz do domáceho mesta Annecy nalákal väčšinu biatlonistov a biatlonistek z elitnej desiatky Svetového pohára. Siahol dokonca aj do slovenského mančaftu.

Do hromadných štartov zasiahne 8 mužov a 8 žien. Na štarte v mužskom poli nebude chýbať ani samotný organizátor Martin Fourcade, proti ktorému sa  postaví Johannes Thingnes Bø , Quentin Fillon Maillet , Antonin Guigonnat , Simon Desthieux , Lukas Hofer , Benedikt Doll a Dmitrij Malyško.

Medzi ženami budeme môcť opäť sledovať súboj Talianiek Dorothey Wiererovej a Lisy Vittozziovej. Pozvanie prijali tiež Kaisa Mäkäräinenová , Justine Braisazová , Jekaterina Jurlovová-Perchtová , Franziska Preußová a Monika Hojniszová . V ženskom poli nebude chýbať dokonca ani slovenská hviezda Paulína Fialková, ktorej pozvanie od francúzskeho velikána poriadne prekvapilo.

Pretekať budú tiež bežci na lyžiach, medzi ktorými vyčnieva meno Petter Northug. Pripravený bude aj závod pre verejnosť, ktorý bude kombinovať streľbu a beh.

O bližších propozíciách či zmenách v zložení tímov budeme informovať.



Použité zdroje: nordicfestival.fr, K.Halberštádt
Foto: Martin Fourcade pri predstavení Martin Fourcade Nordic Festivalu (Ski-Chrono)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára