Rusko stratí kvôli prehrešku Vasiljevovej kvótu. Otázka navrátenia práv v IBU sa odkladá - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

23. októbra 2019

Rusko stratí kvôli prehrešku Vasiljevovej kvótu. Otázka navrátenia práv v IBU sa odkladá

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt margarita vasiljeva biathlon"
Ruský tím dopláca na antidopingový prehrešok Margarity Vasiljevovej. Kvôli vyškrnutiu jej mena z výsledkových listín prídu ruské ženy o jednu kvótu.

Margarita Vasiljevová si od septembra odpykáva 18-mesačný trest za vynechanie troch antidopingových kontrol . Okrem toho IBU zruší všetky jej výsledky od 4. februára, čo mimochodom znamená, že Rusko príde o 10. miesto zo štafety v Canmore a 7. miesto zo zmiešanej štafety v Soldier Hollow.

Kvôli tomu sa ruské biatlonistky v Pohári národov prepadnú zo štvrtého miesta na šieste, čím sa zníži ich kvóta pre nadchádzajúcu sezónu zo šiestich štartujúcich na päť. Maximálnu kvótu by na ich úkor mali získať Švédky.

Rusko nepotešilo ani dianie na víkendovom mimoriadnom kongrese IBU v Mníchove, kde sa neriešilo navrátenie plných členských práv. Naďalej sa tak nemôžu v Rusku konať preteky, ruskí funkcionári nemôžu byť zastúpení vo vedení IBU a nemajú hlasovacie právo.

Zaradenie tejto otázky navrhlo Bielorusko, tradičný ruský spojenec v IBU, ale členské krajiny boli proti v pomere 24 ku 19. Podľa IBU otázka navrátenia práv nebola na mieste, pretože Rusko splnilo len 6 z 12 podmienok. Rusom stále zostáva uhradiť 150 tisíc zo 700 tisíc eur za náklady na vyšetrovanie svojich biatlonistov. Porušením podmienky bol aj prehrešok Vasiljevovej.

Možné navrátenie práv sa bude riešiť najskôr v septembri 2020 na riadnom kongrese IBU v Prahe.

Zdroje: TASS, K.Halberštádt
Foto: Margarita Vasiljevová (Autor: Nordic Focus)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára