Johannes Bø získal Európsku cenu fair-play - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

15. októbra 2019

Johannes Bø získal Európsku cenu fair-play

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt johannes thingnes boe 2019"
Johannes Thingnes Bø si dnes v talianskom Antholzi prevzal cenu fair-play od Európskeho hnutia. Ocenenia sa dočkal preto, lebo sa vo februári na Svetovom pohári v Soldier Hollow sám priznal k porušeniu pravidiel .

Štvornásobný zlatý medailista z MS 2019 a najlepší biatlonista minulej sezóny zaváhal na poslednej streľbe stíhacieho závodu, keď vystrelil len štyri z piatich nábojov a s piatym došiel do cieľa, za čo sa trestá.

Chybu potom urobili aj rozhodcovia, keď túto skutočnosť neohlásili vedeniu závodu pred vyhlásením výsledkov. Po dohode s Medzinárodnou biatlonovou úniou nakoniec Johannes Thingnes Bø prišiel o 7000 eur a 43 bodov za štvrté miesto.

Na mieste som sa okamžite obrátil na rozhodcov s tým, že som sa previnil proti pravidlám. Chcem podotknúť, že by som nedostal žiadny trest, keby som sa sám nepriznal, nechal sa vtedy počuť 26ročný Nór.

Za tento čin bol odmenený špeciálnou cenou od Európskeho hnutia fair play. Odovzdanie prebehlo dnes v priestoroch Südtirol Areny v Antholz-Anterselve v rámci konferencie Forum Nordicum.


Zdroje: IBU, TASR
Foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára