SP Annecy: Ohrozí niekto v šprinte nórskeho suveréna? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

19. decembra 2019

SP Annecy: Ohrozí niekto v šprinte nórskeho suveréna?


Tretí diel Svetového pohára vo francúzskom Le Grand-Bornand začína šprintom mužov. Na Johannesa Thingnesa Bøho v ňom bude chcieť zaútočiť silná domáca letka.

14:15 - šprint mužov

Asi len málokto by dnes tipoval na víťazstvo niekoho iného než Johannesa Thingnesa Bøho, ktorý vyhral tri zo štyroch tohtoročných pretekov (oba šprinty) a vo francúzskom stredisku ovládol dokonca štyri z piatich pretekov, ktoré sa tu išli. V tom poslednom nestačil len na Martina Fourcada.

Prekážkou by pre Nóra mohla byť trochu horšia trať, ktorá by sa mala kvôli vysokým teplotám zhoršovať. A vedúcemu mužovi Svetového pohára počítač prisúdil najvyššie číslo z prvej skupiny - 34. Už spomínaný Fourcade bude chcieť zabudnúť na nie toľko vydarený Hochfilzen. Pred domácimi fanúšikmi, ktorí vedia byť poriadne hlasní, má medailovú bilanciu 1-2-1.

Uspieť môže opäť celý francúzsky tím, ktorý by mal spoliehať na skvelý servis. Antonin Guigonnat tu obhajuje tretie miesto, v lepšej forme sú ale Simon Desthieux , Émilien Jacquelin či Quentin Fillon Maillet .



Tretíkrát v rade môže skončiť na stupňoch víťazov Alexander Loginov , Tarjei Bø zase ešte v tomto ročníku nebol horší ako šiesty. Ďalší z Rusov Matvej Jelisejev sa zase vo všetkých pretekoch tejto sezóny vošiel do 11. miesta.

Trať v Le Grand-Bornand by mala sedieť dvom rýchlikom - Benediktovi Dollovi a Lukasovi Hoferovi . Na miesto činu sa vracia Fredrik Gjesbakk , ktorého Nóri povolali z IBU Cupu. Pred dvoma rokmi si tú zajazdil životné siedme miesto.

Slovenskú zostavu do závodu vedie Šimon Bartko, ktorý bude mať číslo 78. O minútu neskôr odštartuje Martin Otčenáš, ktorý sa tu pred rokom takmer vmestil do najlepšej dvadsiatky pretekárov, získal 21.miesto. Trojicu Slovákov uzavrie Tomáš Hasilla s číslom 91.


Štartová listina šprintu mužov


Zdroj: K.Halberštádt, upravené
Foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára