SP Östersund: Wiererová stále v žltom, Ivona Fialková najlepšia zo Sloveniek - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

1. decembra 2019

SP Östersund: Wiererová stále v žltom, Ivona Fialková najlepšia zo Sloveniek


Úlohu najväčšej favoritky potvrdila minulosezónna obhajkyňa víťazstva celkového hodnotenia Svetového pohára Dorothea Wiererová. Najrýchlejší beh prekvapivo predviedla Nórka Røiselandová. Slovenky priveľmi nežiarili, no prekvapila mladšia Fialková.

Dorothea Wiererová vyštartovala hneď s číslom osem a nastavila súperkám veľmi vysokú latku. V ťažkých podmienkach odstrieľala rýchlo za 0 + 1 a podobne dobre si počínala aj na trati. Ešte lepšia a vôbec najlepšia na nej bola Marte Olsbuová Røiselandová . Odsunuli ju len dve nepresnosti, a tak na Talianku strácala 8,2 sekúnd. 

Veľký tlak na strelnici však zvládla Markéta Davidová. Po prvej strebe jej takisto patrili vysoké priečky v poradí a čistý strelecký výkon vytiahla aj na stojke. V záverečnom bežeckom kole tak musela zmazať štyri sekundy, aby sa dostala pred vedúcu Wiererovú. Česká pretekárka však nebola na samom konci taká rýchla a v cieli sa zaradila na tretiu priečku. 
Najrýchlejšou bežkyňou úvodného šprintu bola Marte Olsbuová Røiselandová. (Autor: Petr Slavík)
Nemeckou jednotkou bola v prvých pretekoch sezóny Franziska Preußová, ktorá podobne ako Davidová zastrieľala čisto a došla štvrtá. Na Česku strácala 7 sekúnd. O 3 sekundy za ňou bola šiesta Denise Herrmannová s jednou chybou.

Domáci fanúšikovia sa síce nedočkali medaily, zato ale dvoch životných výsledkov. Linn Perssonová potvrdila formu sa zmiešané štafety a skončila piata, Elvira Öbergová zase dvanásta. Svojej staršej sestre Hanne Öbergovej podľahla len o štyri desatiny.

Pódium šprintu (Autor: Petr Slavík)
Najlepší výsledok od sezóny 2013/2014 zaznamenala siedma Rakúšanka Katharina Innerhoferová. Na trati podľa očakávaní excelovala Svetlana Mironovová, druhý bežecký čas si ale pokazila tromi chybami. Skončila 15.

Preteky sa nepodarili Lise Vittozziovej, ktorá po 5 chybách na strelnici obsadila 70. priečku. 

Slovenky nespokojné, Ivona Fialková na bodoch

Prvú na trati sme videli Ivonu Fialkovú, ktorá dopadla zo Sloveniek najlepšie. Po bezchybnej ležke a rýchlom behu mohla útočiť veľmi vysoko. Plány jej nabúrali až dve chyby zo stojky. V poslednom kole už trochu vytuhla, dostala tam od superrýchlej Røiselandovej 26 sekúnd. V cieli jej patrilo 27.miesto a do hodnotenia SP si pripísala prvých 14 bodov.

Od Paulíny Fialkovej boli očakávania pochopiteľne vyššie, úvod pretekov zobrala fantasticky. Problém prišiel na ležke - netrafila jeden terč a odsunulo ju to okolo 20. priečky. Na trati však stíhala a patrila medzi najlepšie bežkyne. Ďalšia komplikácia prišla v stojke, kde už nápor neustála a trafila dvakrát mimo terče. V cieli jej patrilo 44.miesto a výnimočne ostala mimo bodového zisku, na čo sme u nej neboli v predošlej sezóne zvyknutí. 

Vstup do SP sa priveľmi nepodaril Veronike Machyniakovej. So slabým behom a dvomi chybami na strelnici ju klasifikovali na 90. priečke. Terézia Poliaková to zaklincovala na ležke tromi nepresnosťami. V druhom kole už bolo cítiť frustráciu a pribudlo ďalších 50 sekúnd. Na stojke pripísala ďalšie dve chyby a vo finiši jej patrilo 100. miesto s vyše 4-minútovou stratou.


Foto: Dorothea Wiererová (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára