Oberhof hlási nedostatok snehu. Bude sa pretekať v tomto stredisku? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

9. januára 2020

Oberhof hlási nedostatok snehu. Bude sa pretekať v tomto stredisku?

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt oberhof 2020"
Nielen Slovensko trápi teplé počasie a s ním spojený nedostatok snehu. Veľké starosti majú tiež organizátori Svetového pohára v nemeckom Oberhofe. Preteky by však nemali byť ohrozené.

V Durínskom lese v súčasnosti premáva naplno všetkých 37 diel, ale ani to nestačí. Zhruba 3000 kubíkov snehu dodá lyžiarska hala Neuss. Z veľkej časti pritom pôjde o zrecyklovaný sneh z exhibície na futbalovom štadióne Schalke 04.

Konkrétne z Gelsenkirchenu do Oberhofu zamieri 30 až 35 nákladiakov s 2000 kubíkmi snehu. Vďaka tomu mohli organizátori Medzinárodnej biatlonovej únie sľúbiť, že preteky prebehnú podľa plánu. Teda vo štvrtok šprint žien, v piatok šprint mužov, v sobotu štafety a v nedeľu hromadné štarty.

Nedostatok snehu hlási aj Duszniki-Zdroj v Poľsku, a tak boli organizátori nútení januárový IBU Cup (16.-19.1.) presunúť do Osrblia.

Podľa predpovede by malo byť v Oberhofe do stredy mierne pod nulou, oteplenie má prísť vo štvrtok. Preteky by sa mohli ísť aj v ľahko plusových teplotách.

Za posledných 20 rokov sa stalo len raz, že by sa v Oberhofe nepretekalo. V sezóne 2015/2016 sa museli preteky kvôli nedostatku snehu presunúť do Ruhpoldingu.

PROGRAM

Zdroj: Thüringen 24
Foto: Areál v Oberhofe 2020 (Autor: Spox)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára