SP Oberhof: Røiselandovej o triedu lepší výkon, Fialková na malom pódiu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

9. januára 2020

SP Oberhof: Røiselandovej o triedu lepší výkon, Fialková na malom pódiu

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt roeiseland biathlon 2020"
Po vianočnej prestávke sa kolotoč Svetového pohára preniesol do Durínskeho lesa uprostred Nemecka. Počiatočný šprint sa niesol v znamení daždivého počasia, hmly a Marte Olsbuovej Røiselandovej.


Deklasovanie súperiek

Štvrté rýchlostné preteky v sezóne ovládla Marte Olsbu Røiselandová, ktorá tak predĺžila šnúru úspechov nórskych žien. Na najvyšší stupienok ju vyniesla hlavne streľba, v behu jej patrilo štvrté miesto. Po dnešku sa dá skonštatovať, že očný tréning, ktorý 29-ročná biatlonistka absolvovala počas leta, mal zmysel. Jediné, čo môže Røiselandovú mrzieť je fakt, že v Oberhofe prišlo k zmene oproti minulému roku, a stíhacie preteky v programe nie sú. Ostatným súperkám nadelila celú pol minútu.

Na radosť domácich fanúšikov sa za Nórku zaradila najrýchlejšia na lyžiach Denise Herrmannová. K rýchlemu behu pridala iba jednu chybu v stojke a mohla sa radovať zo striebra pre Nemecko po veľmi dlhej absencii medailí. Tretia Julia Simonová bola na strelnici takmer bezchybná - dovolila si rovnako jeden omyl. Francúzku môže hriať pri srdci, že za sebou nechala priebežnú líderku Svetového pohára Dorotheu Wiererovú (4.), ktorá mala rovnaký zápis, a aj skutočnosť, že na stupne víťazov sa dostala iba po druhýkrát v kariére.

Denise Herrmanová (Foto: BiathlonWorld)
Do najlepšej päťky sa zmestila aj Tiril Eckhoffová, ktorá však už krúžila dve trestné kolá. Ďalšie priečky postupne získali Emma Lunderová, ktorá vybojovala najlepší výsledok vo svojej kariére, Monika Hojniszová Staregová, Kamila Žuková a Katarína Innerhoferová.



Šiesta pozícia pre Fialku

Paulíne Fialkovej úvodná ležka vyšla bezchybne. Zvládla ju za 27 sekúnd. Patrila jej teda šiesta priečka s mankom iba sedem a pol sekundy. Otvorené bolo úplne všetko. V druhom kole opäť stratila len malý čas, konkrétne trinásť sekúnd. Klasifikovali ju na piatej priečke. V prípade nuly mala šancu na pódium, skvelá Røiselandová už bola príliš vzdialená. Paulíne však nevyšiel prvý výstrel. Ostatné našťastie padli, ale na medzičasoch to vyzeralo nie veľmi pozitívne. Patrila jej aj tak skvelá šiesta priečka. V poslednom kole ju predbehla Kaisa Mäkäräinenová, ktorej sa chytila. Finišovala na šiestej priečke s odstupom 1:09 minúty.

Trochu som sa na strelnici pasovala s podmienkami, vietor fúkal, točil sa, menil. Do toho padla hmla. Tak ja som celkom spokojná, ako som to zvládla na strelnici. Po tej bežeckej stránke mi zasa v závere chýbali sily, aby som dokázala ešte zrýchliť. Rozoberiem si to ešte s trénerom, že kde som začala strácať. Cítim, že po bežeckej stránke sa ešte neviem dostať z akejsi zamknutej komnaty. Bolo to už aj lepšie.
Týmto dažďom, ktorý sa tu spustil posledné dni, sa všetká špina z toho navozeného snehu pustila von, a to sa lepí na lyže, lebo tie majú zo zadnej strany také štruktúry, ktoré sú prispôsobené na rôzne snehy. Na takéto hlboké snehy je štruktúra hlbšia, výraznejšia. Tým pádom sa viac špiny zabíja dovnútra. Každým metrom lyže spomaľujú a nedá sa s tým nič robiť.
Na strelnici to bol štandardný výkon. Mrzí ma tá chyba, ale na tieto podmienky to dopadlo dobre. Môžem s tým byť spokojná. Uvidíme ešte v ďalších štartoch, ako na tom strelecky som. Pevne verím, že dobre.
Získala som ďalšie dobré body, takže som rada, ale tým, že december nebol taký skvelý ako rok predtým, nepozerám sa až tak na to celkové hodnotenie. Nemám prirodzene až také ambície na vysokú pozíciu celkového poradia. Chcem sa hlavne zamerať na MS.
V sobotu príde prvá štafeta. Neviem, ktorý úsek pôjdem, ale štandardne urobim maximum. Netreba si ale klamať, musíme sa vyrovnať s tým, že tento rok už tá štafeta nie je taká silná. Dúfam ale, že aj v tejto slabšej zostave nám ľudia budú fandiť.

Zvyšné Slovenky v dnešnom šprinte figurovali na 53. (Ivona Fialková, 2+2), 92. (Veronika Machyniaková, 1+1) a 96. priečke (Terézia Poliaková, 3+2). Zajtra čakajú rýchlostné preteky aj mužov v rovnakom čase (14:30).

Výsledky šprintu žien
Analýza pretekov

Foto: Marte Olsbuová Røiselandová (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára