Piate kolo IBU Cupu bolo presunuté z Poľska do Osrblia. Predĺži sa tak pôvodný plán o týždeň - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

9. januára 2020

Piate kolo IBU Cupu bolo presunuté z Poľska do Osrblia. Predĺži sa tak pôvodný plán o týždeň

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt osrblie biathlon 2020"

Dobrá správa pre slovenských fanúšikov prišla z Poľska. Piate kolo nižšieho pohára IBU Cupu sa malo konať od 16. do 19. januára v Duszniki-Zdrój. Z dôvodu nepriaznivých teplotných a snehových podmienok boli organizátori nútení preložiť usporiadanie 5.kola do slovenského Osrblia, kde sú podľa Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) najlepšie podmienky na usporiadanie. V tomto stredisku teda od zajtra, 10. januára a v priebehu budúceho týždňa uvidíme dohromady desať pretekov - skrátené individuály, šprinty, single zmiešané štafety, zmiešané štafety a stíhacie preteky.

,,S ohľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky v decembri sa nám s vypätím všetkých síl podarilo pripraviť areál v Osrblí tak, aby sa preteky uskutočnili. Máme k dispozícii trojkilometrový okruh," informoval prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár. ,,Ešte 27. decembra sme rozmýšľali nad tým, ako ďalej. S počasím totiž bojujú aj organizátori ďalších pretekov IBU Cupu,“ doplnil predseda organizačného výboru Ivor Lehoťan, zároveň člen exekutívy Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU). Dodal, že keďže v Osrblí nemajú k dispozícii štvorkilometrový okruh, v piatok sa neuskutočnia vytrvalostné preteky, ale skrátené vytrvalostné preteky.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt osrblie biathlon 2020"

Hlavnými hviezdami víkendového 4. kola IBU Cupu budú Nemec Erik Lesser, niekdajší juniorský i seniorský majster sveta a Nórka Synnöve Solemdalová. Na pretekoch by sa mali predstaviť pretekári z 36 krajín, prihlásených je 136 žien a 153 mužov. V slovenskej výprave sa medzi mužmi aj ženami sa predstaví po šesť pretekárov. ,,Väčšina z nich sú juniori, bude to pre nich dobrá príprava na MSJ," uviedol Peter Vozár.

ČÍTAJTE TIEŽ: Chcem spájať, nie rozdeľovať. Hovorí novozvolený prezident SZB

Na domácich tratiach sa s kariérou oficiálne rozlúči Matej Kazár. ,,Matej síce už dávnejšie ukončil kariéru, ale tieto preteky si vybral ako oficiálnu rozlúčku. Celý svoj profesionálny život venoval slovenskému biatlonu, takže si to zaslúži. Teraz bude jedna rozlúčka a ďalšiu by sme radi pripravili na jar po skončení sezóny na vyhlásení kráľa biatlonovej stopy," povedal Vozár.

Problémy s počasím sužujú aj ďalšieho organizátora z poľského strediska Duszniki-Zdrój. Tam sa mali preteky uskutočniť od 16. do 19. januára. Medzinárodná biatlonová únia preto oslovila slovenských organizátorov a na Horehroní sa uskutoční aj piate podujatie IBU CUP. ,,Nie sú schopní pripraviť potrebný okruh. IBU nás teda oslovila, či prevezmeme na svoje bedrá organizáciu namiesto Poliakov. " informoval Ivor Lehoťan.

Program zo 4. a 5. kola IBU Cupu nájdete v rubrike SEZÓNA 2019/2020 alebo na tomto odkaze.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára