Erik Lesser a Benjamin Weger ukončujú sezónu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

2. marca 2020

Erik Lesser a Benjamin Weger ukončujú sezónu


Nemec Erik Lesser a Švajčiar Benjamin Weger sa rozhodli po Majstrovstvách sveta v Antholzi predčasne ukončiť sezónu. Obaja tak učinili v úplne inom rozpoložení.

Erik Lesser dostal na šampionáte šancu v zmiešaných dvojiciach a v štafete a pomohol Nemecku k striebru a k bronzu. Po štafete ale vyhlásil: "Idem domov, pretože sa tam niečo zmenilo. Moja sezóna je na konci, "povedal neurčito Lesser s tým, že by nemalo ísť o nič vážne.

"Ale nie je to koniec kariéry," dodal tridsaťjedenročný biatlonista. Všetku pozornosť teraz smeruje k Zimným olympijským hrám v Pekingu 2022.

To Benjamin Weger neprežíva ideálnu sezónu. Vo Svetovom pohári sa prepadol na 29. miesto, na majstrovstvách sveta sa mu okrem piateho miesta vo vytrvalostnom závode príliš nedarilo.

"Bežecky som nebol na úrovni z minulých rokov. To bolo ťažké aj pre moju hlavu. Som presvedčený, že s ohľadom na ďalšie sezóny bude lepšie, keď si teraz pár týždňov budem držať od biatlonu odstup, "verí Weger.

Tridsaťročný biatlonista skrátka potrebuje pauzu. "Nezačal som sezónu s plnými batériami. Po 10 sezónach vo Svetovom pohári je pauzu nutná, aby som si opäť vyčistil hlavu. "

Zdroje: SID , swiss-ski.ch
Foto: Benjamin Weger (Autor: Nordic Focus)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára