Úvodné kolo Svetového pohára aj s divákmi. Po obmedzeniach bude ich počet takmer päť tisíc - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

24. októbra 2020

Úvodné kolo Svetového pohára aj s divákmi. Po obmedzeniach bude ich počet takmer päť tisíc

Minimálne úvodné preteky Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti sa pôjdu za účasti divákov. Vo štvrtok na to dala súhlas miestna samospráva.

Oblastný správny úrad Východného Fínska vydal vo štvrtok rozhodnutie, že v novembri budú platiť rovnaké pravidlá pre hromadné akcie ako v októbri. To znamená, že úvodné preteky Svetového pohára v Kontiolahti bude môcť na tribúnach sledovať obmedzený počet divákov.

Rozhodnutie sa týka pretekov naplánovaných na 28. a 29. novembra. Organizátori ale v pondelok pustia do predaja aj lístky na preteky konané od 3. do 6. decembra. Ak by sa opatrenia zmenili, budú sa ľuďom vracať peniaze.

Úrad od organizátorov vyžaduje, aby mohli fanúšikovia dodržať bezpečné vzdialenosti a aby si mohli dezinfikovať ruky.

"Hľadisko je vonku, čo dáva ľuďom väčšiu možnosť rozmiestniť sa. Verejnosti vyhradíme koridory a bloky, do ktorých bude môcť vstúpiť obmedzený počet ľudí, "hovorí zástupca manažéra Svetového pohára v Kontiolahti Jarno Lautamatti. Podľa neho by preteky mohlo sledovať 4500 divákov.

Naopak v rakúskom Hochfilzene by sa malo ísť bez divákov. V nemeckom Oberhofe zatiaľ počítajú s obmedzenou kapacitou tribún.

Zdroj: karjalainen.fi, K.Halberštádt
Foto: Tribúna na Kontiolahti (Autor: Mikko Makkonen)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára