Fialkové kvôli nákaze vynechajú aj druhé kolo. Nahradia ich debutantky - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

26. novembra 2020

Fialkové kvôli nákaze vynechajú aj druhé kolo. Nahradia ich debutantky

Slovenská sedmička musí ostať v karanténe minimálne sedem dní, až potom sa môžu nechať pretestovať. Nestihne tak s najväčšou pravdepodobnosťou ani druhé kolo Svetového pohára v Kontiolahti.  


Ako sme včera informovali, jeden z členov realizačného tímu mal pozitívny test na koronavírus. Do styku s nakazeným prišli aj sestry Ivona a Paulína Fialkové, a tak prídu o úvod sezóny v Kontiolahti. 


Výsledky svojich testov sa tak dozvedia až budúcu stredu. Už ale pred ďalšími pretekmi v Kontiolahti nestihnú prejsť testovacou procedúrou Medzinárodnej biatlonovej únie, ktorá umožňuje vstup do "bubliny" Svetového pohára vo Fínsku.


Teoreticky by ešte stihli nedeľňajšie štafety (6.12.), ale skôr budú voliť variantu tréningu v Obertilliachu kvôli karanténe a následne sa presunú do dejiska tretieho SP - Hochfilzenu, kde sa preteky začínajú od 11.decembra.


V tíme sestry nahradia Aneta Smerčiaková s Júliou Machyniakovou. Vyskúšajú si tak po prvýkrát Svetový pohár. Zvyšok reprezentácie malo negatívne výsledky a môžu sa zúčastniť na sobotňajšom začiatku sezóny.


Zdroj: slovenskybiatlon.sk
Foto: Aneta Smerčiaková (Autor: Igor Stančík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára