Sestry Fialkové neodštartujú v prvom kole, v tíme sa vyskytol koronavírus - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

25. novembra 2020

Sestry Fialkové neodštartujú v prvom kole, v tíme sa vyskytol koronavírus

Štart sezóny pre slovenský biatlon ako zo zlého sna. Paulína a Ivona Fialkové sa nepredstavia v úvodných pretekoch Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti. Stratia tak premiérové body v disciplíne vytrvalostných pretekov a v šprinte, ktoré sa konajú počas tohto víkendu v novej sezóne. O správe informovala verejnoprávna televízia Slovenska (RTVS).


Dôvodom je pozitívny test na koronavírus u štyroch zo siedmich členov tímu, ktorý bol vykonaný v stredu v Štokholme pred presunom do fínskeho dejiska úvodného kola Svetového pohára. 

Slovenská reprezentácia tak minimálne na víkend prichádza o Paulínu a Ivonu Fialkové, osobnú trénerku Annu Murínovú s Jakubom Leščinským, fyzioterapeuta Jakuba Hudáka a dvojicu servismanov Mihu Plahutnika a Štefana Lichoňa.

Informácia o neúčasti sestier na vrcholovom podniku nás prekvapila aj kvôli tomu, že Paulína včera pre RTVS avizovala, že ,,pozitívny test u niektorého z členov tímu nebude znamenať vylúčenie z pretekov aj pre ostatných a členovia majú zostať len v pozorovaní." Dnes je ale všetkému inak. V dejisku tak zo servisného tímu budú k dispozícii iba tréner Tomáš Kos a servismani Dušan Otčenáš a Samuel Závalec.


Sedem členov tímu ešte podstúpi testy v piatok a následne aj v nedeľu či pondelok. Až keď budú testy negatívne, všetci sa budú môcť presunúť do Kontiolahti a absolvujú zvyšné súťaže v dejisku, kde sa od štvrtku bude konať druhé kolo Svetového pohára. Ak budú stále pozitívni, zo Slovenska vycestujú ďalší členovia nášho tímu, aby nastúpili na štart či pomohli tímu. 


V sobotňajších vytrvalostných pretekoch a nedeľňajších šprintoch bude na štarte duo Veronika Machyniaková a Henrieta Horvátová

Použité zdroje: Fialky.sk, Šport v RTVS
Foto: Ivona Fialková (Zdroj: fialky.sk)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára