SP Kontiolahti: Prvé víťazstvo JT Bøa, Švédi dominujú ďalej - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

29. novembra 2020

SP Kontiolahti: Prvé víťazstvo JT Bøa, Švédi dominujú ďalej

Švédski biatlonisti opäť zažiarili. Obhajca celkového víťazstva Johannes Thingnes Bø zvíťazil 49-krát vo Svetovom pohári s náskokom 44 sekúnd. Slovenskí muži nedosiahli na body.


10/10

Keď je Johannes Thingnes Bø na strelnici neomylný, jeho súperi nemajú šancu. Inak tomu nebolo ani v nedeľňajších rýchlostných pretekoch, v ktorých dvadsaťsedemročný Nór nadelil druhému Sebastianovi Samuelssonovi 44 sekúnd. V cieli pre IBU nadšený prezradil: ,,Bol to útok od začiatku do konca." Do hodnotenia Svetového pohára si pripísal k včerajším 54 bodom šesťdesiat, a tak si v tabuľke po dvoch pretekoch upevnil líderskú pozíciu. 



Švédi takmer napodobili ženy

Samuelsson určite bol sčasti namotivovaný zo včerajšieho úspechu švédskych žien, keď sa pätica umiestnila do jedenástky. Včerajšie šieste miesto vylepšil na druhé zásluhou rýchlej streľby, v ktorej bol o 4 sekundy rýchlejší než Bø (celkovo 22. najrýchlejší strelecký čas) a vďaka štvrtému najrýchlejšiemu bežeckému času. Vylepšil si tak bronzovú priečku zo šprintu v Oberhofe spred dvoch rokov.

Výborný výkon podal aj jeho krajan Martin Ponsiluoma, ktorý prvýkrát prekvapil pred dvomi rokmi 3.miestom v Novom Meste. Tam zastrieľal čisto, dnes s jednou chybou obsadil totožnú priečku. K tomu pridal siedmy najlepší bežecký čas. Na víťaza stratil v cieli 48 sekúnd.

Foto: Martin Ponsiluoma (Autor: Christian Manzoni/IBU)


Z nórskych mužov sa vysoko dostal Vetle Christiansen. Bežecky však nestačil na Švédov a musel sa uspokojiť so 4.miestom. Bezchybní Jakov Fak a Quentin Fillon Maillet mali čistú streľbu, ale Johannes Bø im na trati nadelil po minúte. Skončili teda na "malom pódiu". Arnd Peiffer (7.) s Erikom Lesserom (9.) môžu byť dnes rovnako veľmi spokojní, ale naopak, Benedikt Doll s tromi chybami obsadil až 32. priečku. 


Bežecké trápenie Slovákov pokračuje

Prvým na štarte bol Tomáš Hasilla. Začal veľmi pomaly na trati a tiež v ležke, kde ale všetko vybielil a nepripisoval ďalšie sekundy naviac strávené na trestnom kole. V druhej streľbe urobil dve chyby a padol až do ôsmej desiatky. Do cieľa prišiel 78. s takmer štvorminútovou stratou. O poznanie rýchlejšie sa darilo Michalovi Šímovi. Na strelnici vybielil všetkých 10 terčov, no na trati sa prepadával čoraz viac. Rovnako ako Hasilla ostal Šíma bez bodov na 50.mieste. Prvýkrát v sezóne štartoval Šimon Bartko. S nevyrovnanou streľbou (3+3) a najpomalším behom spomedzi Slovákov spadol takmer na koniec výsledkov (97.miesto).



Top 3 medzi mužmi

🥇 Johannes Thingnes Bø (Nórsko)
🥈 Sebastian Samuelsson (Švédsko) +44,1 s
🥉 Martin Ponsiluoma (Švédsko) +47,9 s

Dnes boli na programe aj ženské šprinty. Report si prečítate TU


Hlavné foto: Johannes Thingnes Bø (Autor: Markku Ulander)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára