SP Östersund: Druhá výhra Desthieuxa uzavrela biatlonovú sezónu, veľký glóbus ide J.T.Bøovi - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

21. marca 2021

SP Östersund: Druhá výhra Desthieuxa uzavrela biatlonovú sezónu, veľký glóbus ide J.T.Bøovi

V posledných pretekoch sezóny 2020/2021 sa išiel posunutý hromadný štart v Östersunde. Zvíťaziť dokázal francúzsky biatlonista Simon Desthieux. Celkové víťazstvo vo Svetovom pohári si napokon zaistil Johannes Thingnes Bø a radovať sa môže z tretieho veľkého krištáľového glóbusu v rade. V cieli skončil tretí, jeho hlavný konkurent Sturla Lægreid ôsmy.

V pretekoch s hromadným štartom na 15 km zaostal Johannes Thingnes Bø s tromi chybami na strelnici za víťazným Francúzom Simonom Desthieuxom o 17,5 sekundy, druhý skončil Rus Eduard Latypov (+8,9). Johannes Bø si udržal rozhodujúci náskok pred krajanom Sturlom Lægreidom, ktorý finišoval na ôsmom mieste (+48,4).


Dvadsaťdeväťročný Desthieux dosiahol druhé víťazstvo v kariére. Lægreid vo svojej prvej sezóne medzi mužmi získal sedem prvenstiev v pretekoch SP a štyri tituly na MS, no veľký glóbus mu unikol o 13 bodov. Pripísal si celkovo 1039 bodov, JTB ich nazbieral 1052.


Všetky malé glóbusy získali nórski biatlonisti. V šprinte JTB, vo vytrvalostných pretekoch Lægreid a obaja spoločne získali malý glóbus v stíhacích pretekoch. V pretekoch s hromadným štartom bol najlepší Tarjei Bø.


Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie. Michal Šíma skončil v celkovom hodnotení SP na 66. mieste, Šimon Bartko na 101. pozícii.


Dôležité dokumenty: Výsledky hromadného štartu mužov / Analýza pretekov / Poradie disciplíny / Tlačová beseda 


Foto: Simon Desthieux (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára