SP Östersund: Tandrevoldová zaznamenala premiérové víťazstvo, získava aj malý glóbus - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

21. marca 2021

SP Östersund: Tandrevoldová zaznamenala premiérové víťazstvo, získava aj malý glóbus

 

Ingrid Tandrevoldová vyhrala preteky s hromadným štartom v Östersunde, v posledných pretekoch sezóny SP najlepšie zvládla veterné podmienky na strelnici. Veľký krištáľový glóbus získala jej krajanka Tiril Eckhoffová.


Aj keď urobila Ingrid Tandrevoldová na strelnici päť chýb, vyhrala svoje prvé preteky v sezóne. Druhá v poradí Bieloruska Dzinara Alimbekavová, ktorá netrafila šesť terčov, stratila v cieli 6,9 sekundy. Tretia bola nemecká biatlonistka Franziska Preußová, na strelnici urobila šesť chýb a zaostala 11,1 sekundy.


Tiril Eckhoffová vyhrala 13 pretekov v sezóne a okrem víťazstva v celkovom hodnotení SP získala aj malé glóbusy za šprint a stíhacie preteky.


Za vytrvalostné preteky vyhrávajú malý glóbus rakúska biatlonistka Lisa Theresa Hauserová spoločne s Taliankou Dorotheou Wiererovou a za preteky s hromadným štartom získava glóbus dnešná víťazka Ingrid Tandrevoldová.


Na štarte sa nepredstavila ani jedna slovenská biatlonistka. Paulína Fialková skončila v celkovom hodnotení SP na 52. mieste, jej sestra Ivona Fialková na 61. priečke.


Dôležité dokumenty: Výsledky hromadného štartu žien / Analýza pretekov / Poradie disciplíny / Tlačová beseda
Foto: Ingrid Tandrevoldová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára