SP Östersund: Lægreid dramatizuje boj o veľký glóbus, ovládol stíhačku - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

20. marca 2021

SP Östersund: Lægreid dramatizuje boj o veľký glóbus, ovládol stíhačku

Poradie po šprinte 

1. Hofer, 2. Samuelsson (+4 s), 3. Bø T. (+14,4 s)


Report stíhacích pretekov

Dva chybné výstrely a siedmy bežecký čas stačili k víťazstvu Sturlovi Lægreidovi v posledných stíhacích pretekoch sezóny 2020/2021. Poslednú streľbu si neustrážil vedúci v týchto pretekoch Johannes Thingnes Bø, keď trikrát chybne vystrelil a musel krúžiť 450 m. Víťazstva sa od 24. januára ani dnes nedočkal. Tretí skončil víťaz šprintu Lukas Hofer


Keďže za víťazstvo sa udeľuje 60 bodov, za druhú priečku 54, rozdiel medzi bodovými ohodnoteniami je šesť bodov. Po škrtnutí štyroch najhorších výsledkov oboch Nórov mal Johannes k dobru 5 bodov, po dnešnej stíhačke ale vedie mladší z kolegov symbolicky o jeden bod. 


Pretekmi sa skvele dokázal prebojovať Erik Lesser (č.33), bol druhý najrýchlejší a na strelnici urobil dve chyby. Do cieľa prišiel piaty a zaznamenal posun o 28 miest. Výborný posun o 21 miest zaznamenal aj Dmytro Pidručnij, o 30 miest Fabien Claude. Slovenských reprezentantov sme na štarte nemali.


nor Sturla Lægreid: Boli to dobré preteky. Po prvej chybe z ležky som zaregistroval, že JTB má nulu a hovoril som si, že budem bojovať aspoň o dobré umiestnenie. Rozhodol som sa zachovať chladnú hlavu na poslednej streľbe, JTB trikrát minul. Vybiehal som po štvrtej streľbe ako prvý plný energie a motivácie. Som veľmi šťastný, že môžem sláviť víťazstvo stíhacích pretekov i disciplíny."


Dôležité dokumenty: Výsledky stíhacích pretekov mužov / Analýza pretekov / Poradie disciplíny / Tlačová beseda

Foto: Sturla Lægreid (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára