SP Östersund: Veternú stíhačku vyhrala Røiselandová, I. Fialková takmer vyrovnala maximum - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

20. marca 2021

SP Östersund: Veternú stíhačku vyhrala Røiselandová, I. Fialková takmer vyrovnala maximum


Poradie po šprinte 

1. Eckhoffová, 2. Wiererová (+2,5 s), 3. Tandrevoldová (+6,7 s), 10. FIALKOVÁ P. (+26,0 s)


Report stíhacích pretekov

Marte Olsbuová Røiselandová si najlepšie poradila s veternými podmienkami v sobotňajších stíhacích pretekoch Svetového pohára v Östersunde. Štartovala s číslom 6 a stratou 18 sekúnd. Na strelnici vybielila obe ležky, štyri chyby urobila na stojkách, kde sa ale trápili aj jej súperky a do cieľa si priviezla pohodlný náskok takmer 30 sekúnd. Do bilancie si po dnešku zapísala tretie sezónne víťazstvo a suverénne najrýchlejší beh. 


Rovnako strieľala víťazka malého krištáľového glóbusu za disciplínu i celkového hodnotenia SP Tiril Eckhoffová. Zaostala však na trati o takmer 25 sekúnd za víťazkou. Päťkrát krúžiaca Hanna Solová z Bieloruska bola na trati tretia najrýchlejšia a nepustila pred seba štvrtú Juliu Simonovú. Ukoristila si ďalší bronz, rovnako ako v šprinte na MS a zažila svoju najlepšiu sezónu. 

Foto: Medailistky dnešnej stíhačky. (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Zlepšenie o šestnásť miest vo veternej lotérii zaznamenala Emilie Kalkenbergová z Nórska (z 21. na 5.) a vylepšila kariérne maximum. Šesticu uzavrela Franziska Preußová, ktorá štartovala taktiež zo zadných pozícií a dokázala sa prebojovať úspešne dopredu. 

Slovenských fanúšikov potešila Ivona Fialková druhým najlepším umiestnením v kariére. Štartovala s číslom 33 a v cieli sa objavila ako siedma. V poslednom kole bežala skvelo a dokázala dobehnúť Ulianu Kaiševovú, ktorá vyrovnala ôsmym miestom kariérne maximum, na Preußovú už nestačila. Ďalšou skvelou správou je, že Ivonu uvidíme aj v zajtrajšom hromadnom štarte. Najväčšie slovenské nádeje sa vkladali do Paulíny Fialkovej, ktorá sa ale vinou 9 trestných kôl prepadla na 33. priečku.



nor Marte Olsbuová Røiselandová: Bolo to dnes ťažké. Myslím, že som zvolila dobrú taktiku - strieľať a nečakať na lepšie poveternostné podmienky. Nevyhrala som preteky od Vianoc a som spokojná, že sa mi to konečne podarilo!

 

Dôležité dokumenty: Výsledky stíhacích pretekov žien / Analýza pretekov / Poradie disciplíny / Tlačová beseda
Foto: Marte Olsbuová Røiselandová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára