Víťazmi exhibície Martina Fourcada sa stali Anaïs Chevalierová-Bouchetová a Sturla Lægreid - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

4. septembra 2021

Víťazmi exhibície Martina Fourcada sa stali Anaïs Chevalierová-Bouchetová a Sturla Lægreid

Populárna exhibícia pod taktovkou biatlonového velikána Martina Fourcada má druhý ročník úspešne za sebou. Pri jazere Annecy si zmerala sily šestnásťčlenná biatlonová elita, z ktorých vzišla víťazná dvojica - domáca Anaïs Chevalierová-Bouchetová a Sturla Lægreid z Nórska. Medzi ženami súťažila aj Paulína Fialková, ktorá si oproti predošlému ročníku polepšila o jednu priečku. 


Hromadný štart žien

Kráľovnou ženského hromadného štartu sa stala Francúzka Anaïs Chevalierová-Bouchetová s číslom 4. Úvodného kola až do prvej ležky sa zhostila Julia Simonová. Najrýchlejšie zastrieľala Paulína Fialková, ktorá vybiehala do ďalšieho kola na líderskej pozícii a viedla vláčik až do druhej streľby. Tej dominovala Tiril Eckhoffová, v stojkách bola už najúspešnejšia Anaïs Chevalierová-Bouchetová a dokázala si udržať vedenie pred konkurentkami až do cieľa. Privítala ju jej takmer dvojročná dcérka Emie, s ktorou zapózovala aj pred kamerami.
Autor: Christian Manzoni
Za ňou sa v cieli objavila líderka po druhej streľbe Tiril Eckhoffová, ktorá na strelnici dobíjala päťkrát a za Francúzkou zaostala o 14 sekúnd. Slávnostný ceremoniál si mohla užiť aj Franziska Preußová na treťom mieste. 

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková prišla dvadsať sekúnd po Preußovej dojazde štvrtá a vylepšila si tak umiestnenie z roku 2019, kedy došla na piatej priečke. Jedinou biatlonistkou, ktorá musela do trestného boxu, bola Fínka Mari Ederová a skončila posledná. 
1.Anaïs Chevalierová-Bouchetová🇫🇷0+322:46,1
2.Tiril Eckhoffová🇳🇴0+5+14,0
3.Franziska Preußová🇩🇪0+2+29,2
4.Paulína Fialková🇸🇰0+4+48,2
5.Monika Hojniszová-Staręgová🇵🇱0+4+1:00,6
6.Julia Simonová🇫🇷0+7+1:10,4
7.Lisa Hauserová🇦🇹0+7+1:18,7
8.Mari Ederová🇫🇮1+8+1:59,4
Autor: Christian Manzoni

Hromadný štart mužov

Medzi mužmi prebral vedenie od úvodných metrov hviezdny Sturla Lægreid, ktorý na exhibícii predošlý ročník neštartoval. Naopak, komu sa nedarilo na strelnici, bol domáci Quentin Fillon Maillet. Lægreida po druhej streľbe ohrozoval Benedikt Doll, dokonca predbehol mladého Nóra na rovinke pred prvou stojkou. V nej bol najrýchlejší Lægreida a pred záverečnou stojkou si vybudoval náskok takmer 20 sekúnd. 

V poslednej streľbe nenechal nič na náhodu, skvelým spôsobom nedal súperom šancu a vybielil všetkých päť terčov. Úspech okorenil víťazným gestom, pretože vedel, že v poslednom ovále ho nikto neohrozí. Až po takmer päťdesiatich sekundách sa v cieľovej rovinke zjavil zaskakujúci Sajd Karimulla Chalili za Matveja Jelisejeva. Pódium doplnil rovnako ako v ženskej súťaži Nemec Benedikt Doll s dvomi pobytmi v trestnom boxe a mankom minúty.

Quentinovi Fillonovi Mailletovi, ktorý vybielil záverečnú stojku a v poslednom kole predbehol Jakova Faka, prišiel tesne za stupňom víťazov na štvrtom mieste. Ďalší dvaja domáci pretekári Simon Desthieux a Antonin Guigonnat obsadili 6. a 7. miesto. Na chvoste ostal Johannes Dale s vyše dvojminútovou stratou. 
1.Sturla Lægreid🇳🇴0+525:02.4
2.Sajd Karimulla Chalili🇷🇺0+7+48,6
3.Benedikt Doll🇩🇪2+7+1:00,7
4.Quentin Fillon Maillet🇫🇷1+8+1:06,2
5.Jakov Fak🇸🇮0+6+1:09,9
6.Simon Desthieux🇫🇷0+9+1:30,0
7.Antonin Guigonnat🇫🇷2+7+1:47,7
8.Johannes Dale🇳🇴1+7+2:16,2
Autor: Vianney Thibaut

Foto: Anaïs Chevalierová-Bouchetová na exhibícii MFNF (Autor: Vianney Thibaut)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára