V Sjusjøene si zmerali sily Francúzky s domácimi Nórkami v šprintoch, víťazkou je Simonová - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. novembra 2021

V Sjusjøene si zmerali sily Francúzky s domácimi Nórkami v šprintoch, víťazkou je Simonová

Foto: Julia Simonová (Autor:  Geir Olsen / NTB)
Julia Simonová a Sivert Bakken zdolali súperov v sobotňajších šprintoch a v Sjusjøene si vybojovali prvé miesta. Simonová porazila domáce Nórky, Bakken zaskočil favoritov. Poďme si zhrnúť účinkovanie nórskych, francúzskych či českých biatlonistov na predsézonnych pretekoch v Nórsku.

Víťazkou predpoludňajšieho šprintu žien sa stala Francúzka Julia Simonová, ktorej sa podaril bezchybný a rýchly výkon na strelnici, vďaka čomu si došla pre víťazstvo. Aj keď v poslednom kole jej na päty dýchala minuloročná víťazka Marte Olsbuová Røiselandová, napokon jej o 3 sekundy Francúzka odolala. Rozdiel bol v tom, že Røiselandová musela odbehnúť jedno trestné kolo.



Víťazka Svetového pohára Tiril Eckhoffová rovnako musela na jeden trestný ovál, tej to ale dnes nebežalo ako jej krajanke a najväčšej súperke z minulej sezóny. Skončila tretia s mankom 22 sekúnd. 

Štvrtá priečka putovala opäť do Francúzka pre Chloé Chevalierovú, piata skončila prekvapivá Nórka Ragnhild Femsteineviková. Medzi Češkami najviac zažiarila 6. Markéta Davidová s čistou streleckou bilanciou. Do elitnej desiatky sa dostali aj siedma Anaïs Bescondová, ôsma Ukrajinka Julia Džimová, deviata Ingrid Landmark Tandrevoldová.

Medzi favoritky patrila aj Anaïs Chevalierová-Bouchetová. Nevyšla jej streľba (1+3) a skončila hlboko vo výsledkovej listine - na 45. mieste. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára