Idre: Až päť Švédok si podelili umiestnenia v elitnej desiatke, P. Fialková v šprinte ôsma - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. novembra 2021

Idre: Až päť Švédok si podelili umiestnenia v elitnej desiatke, P. Fialková v šprinte ôsma

Víťazkou predsezónneho šprintu v Idre sa stala Linn Perssonová. Súperkám odolala aj napriek jednej nepresnosti na strelnici. V elitnej desiatke sa objavila aj Paulína Fialková a zdá sa, že je na novú sezónu dobre pripravená.

Výbornú formu vo švédsko-talianskej konkurencii ukázala v šprinte domáca reprezentantka Linn Perssonová. Minula len jeden terč v stoji a v súčte s druhým najrýchlejším bežeckým časom jej to stačilo na víťazstvo. Ešte lepšie dnes behala Elvira Öbergová (46 sekúnd lepší čas než Perssonová), v cieli bola ale o päť sekúnd horšia. Na vine je streľba 1+2. 

K Švédkam sa na pódium zmestila Talianka Lisa Vittozziová, ktorá s jednou chybou strácala na čelo pretekov 15 sekúnd. Nasledovala bezchybná Johanna Skottheimová na 4. priečke a piata Lotyška Baiba Bendiková. Tá strieľala tiež čisto. 

Favoritka pretekov Dorothea Wiererová urobila jednu chybu a skončila siedma. Za ňu sa zaradila Paulína Fialková, ktorá netrafila posledný terč na stojke. Z favoritiek po dvoch minelách z ležky ostala vzadu aj Hanna Öbergová.

Nedeľa bude patriť v Idre skráteným vytrvalostným pretekom. Muži štartujú o 9:30, ženy o 11:40. Preteky aj zajtra bude možné sledovať naživo na SVT Play.

Výsledky šprintu žien
Analýza pretekov 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára