Idre: Samuelsson ovládol predsezónny šprint mužov, darilo sa aj mladému Talianovi Giacomelovi - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. novembra 2021

Idre: Samuelsson ovládol predsezónny šprint mužov, darilo sa aj mladému Talianovi Giacomelovi

Sebastian Samuelsson potvrdil pred začiatkom Svetového pohára rolu švédskej jednotky. V sobotňajšom šprinte v Idre ani raz nechyboval a vo veľkej taliansko-švajčiarskej konkurencii bezpodmienečne zvíťazil. Najlepším Slovákom bol Michal Šíma s bezchybným streleckým kontom na 27. priečke. 

Švédsky biatlonista Sebastian Samuelsson rozbehol preteky rýchlo, obe streľby zvládol čisto a mal tesný náskok 1,7 sekundy na dvadsaťjedenročného Taliana Tommasa Giacomela. Tomu sa podarilo zostreliť tiež všetkých desať terčov v rýchlom tempe. Domáci favorit ale v poslednom okruhu zrýchlil a mladíkovi v cieli nadelil 18,4 sekundy. 

Tretie miesto vybojoval Martin Ponsiluoma. Na strelnici urobil jednu chybu a strata na Samuelssona činila pol minúty. Švédske mená svietili aj na ďalších dvoch priečkach - štvrtý Malte Stefansson, ktorý je ešte juniorom. Na víťaza stratil 50 sekúnd. Piaty skončil s kvalitným behom, ale až s troma chybami Jesper Nelin

Bezchybne strieľali slovenskí reprezentanti Michal Šíma a Tomáš Sklenárik. V behu však dostali poriadnu nakladačku - vyše dvoch minút. Skúsenejší Šíma obsadil 27. miesto, Sklenárik sa zaradil hneď za kolegu, na 28. priečku. Matej Baloga urobil jednu chybu a skončil 29., Tomáš Hasilla s bilanciou 1+2 nabral stratu vyše troch minút a skončil na 43. priečke. Veľké rezervy ukázal Šimon Bartko, ktorého zrazila nadol streľba. Minul až päť terčov a skončil na chvoste výsledkovej listiny (59. miesto).
Foto: Tomáš Sklenárik
Program v Idre pokračuje o 11:15 šprintom žien. V nedeľu sú na programe skrátené vytrvalostné preteky. Muži vyštartujú o 9:30, ženy o 11:40. Preteky je možné sledovať naživo na SVT Play.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára