Tarjei Bø v problémoch: Príde o úvodné preteky? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

12. novembra 2016

Tarjei Bø v problémoch: Príde o úvodné preteky?

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tarjei boe
Foto: Tarjei Bø (collicare.no)
Veselá nálada nepanuje u nórskych mužov. Rozpaky najnovšie vyvoláva zdravotný stav a kondícia Tarjeiho Bøa. Čo je najhoršie - nikto zatiaľ nevie, čo presne mu je.

Bez informácií

Nórsky tím sa pripravuje v Sjusjøene, kde sa dnes konajú prvé testovacie preteky. Tarjei Bø sa ich však nezúčastní. Odcestoval domov a čaká na výsledky lekárskych testov. ,,Nevieme, čo sa deje. Nemáme na to žiadnu odpoveď. Nepovedal by som, že je chorý, ale niečo nie je v poriadku. Nie je na tom po fyzickej stránke tak, ako by mal byť," povedal pre NRK nórsky kouč Egil Kristiansen.

Biatlon - BOE Tarjei (NOR) - Tarjei Boe skončil na šiestom mieste v celkovom poradí Svetového pohára v minulej sezóne.  (Presse Sport)

V Nórsku sa už hovorí o tom, že by starší z bratského dua a víťaz Veľkého krištáľového glóbusu z roku 2011 nemusel byť pripravený vyštartovať v úvodných pretekoch Svetového pohára v Östersunde a možno ani v ďalších kolách, a tak ich preskočí a stratí cenné body do hodnotenia SP. "Myslím, že je dôležité, aby sa Tarjei pozeral do budúcnosti. Nesmie premýšľať o prvých pretekoch Svetového pohára a ponáhľať sa. Musí vedieť, že má dosť času a to, čo sa bude diať po Vianociach, je dôležitejšie ako štartovať v prvých pretekoch, " hovorí s ohľadom na vrchol sezóny v podobe Majstrovstiev sveta Kristiansen.


Ďalšie nepríjemnosti

Nórskych mužov tak stretla ďalšia nepríjemná správa po tom, čo Emil Hegle Svendsen prišiel o významnú časť prípravy kvôli problémom s dýchacími cestami. "Je to smutné. Pre každého športovca je ťažké, keď nemôže trénovať a pretekať. Je to ťažké a nudné. Súcitím s ním," chápe Svendsen momentálne rozpoloženie svojho krajana.

Zdravotné problémy neprenasledujú len mužov, ale napríklad aj Marte Olsbuovú. Tá sa v minulom mesiaci musela podrobiť operácii slepého čreva.



Použitý zdroj: nrk.no

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára