Oľgu Viluchinovú už neuvidíme, rozhodla sa ukončiť kariéru - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

12. novembra 2016

Oľgu Viluchinovú už neuvidíme, rozhodla sa ukončiť kariéru

Ruský biatlon prišiel o jednu z hlavných postáv minulých Zimných olympijských hier. Iba v 28 rokoch sa rozhodla ukončiť kariéru Oľga Viluchinová. Viluchinová dnes oznámila svoje rozhodnutie prostredníctvom Facebooku. "Nechcem nikoho vodiť za nos a hovoriť, že trénujem a pripravujem sa smerom k Pchjongčchangu. V októbri som prestala trénovať a rozhodla sa ukončiť športovú kariéru. "

Ruská biatlonistka bola na vrchole kariéry počas sezóny 2013/2014. Rovnako ako na ďalších Rusov, aj na ňu bol vyvíjaný veľký tlak smerom k domácej Olympiáde v Soči. Ona sa s ním ale popasovala výborne. Získala striebro v šprinte a k rovnaký kov získala i v štafete. V celkovom hodnotení Svetového pohára potom obsadila skvelé piate miesto.

Následky

Vydarený ročník si však vybral svoju daň. "Po Olympijských hrách v Soči som vynechala celú sezónu, aby som sa uzdravila. Príprava na domáce hry mi vzala všetky sily. Hry v Soči boli tak veľkou životnou udalosťou, že už sa nedá vrátiť späť. Fyzicky ani psychicky. "

Viluchinová sa pritom o návrat pokúšala. V minulej sezóne absolvovala niekoľko pretekov IBU Cupu. Dokonca skončila druhá v šprinte v Obertilliachu. Do Svetového pohára sa už ale nevrátila a ani nevráti. Celkovo v ňom päťkrát vystúpila na stupne víťazov. Na výhru však čakala márne.

Na sociálnej sieti jej pogratulovala za skvelú kariéru aj kamarátka Anastasia Kuzminová. "Dnes som sa dozvedela,že Oľga Viluchinová sa rozhodla ukončiť svoju športovú karieru. Vážim si jej rozhodnutie a chcem jej poďakovať za to, že bola dobrá a férová športovkyňa. Verím, že aj ďalej bude žiť biatlonom a ešte sa určite stretneme, aj keď mi je ľúto, že už nie na trati. Veľa šťastia a splnenia všetkého, po čom ešte túžiš mimo športu!" napísala Kuzminová a k vyjadreniu pridala aj fotku z vydarených OH v Soči pre obe biatlonistky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára