Na Slovensku pribudne nový biatlonový areál - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

10. novembra 2016

Na Slovensku pribudne nový biatlonový areál

Športový areál vo Vyhniach
Foto: Nový areál pre športovcov (zdroj: enviroportal.sk)
Na Slovensku vyrastie nové športové centrum, ktoré by malo slúžiť pre vrcholových ale aj pre príležitostných športovcov. Otvorené bude celoročne a jeho súčasťou bude nová dráha a servisná budova. Plniť funkciu bude pre zimný a letný biatlon, in-line skating či bežecké lyžovanie.

Parametre areálu

Areál vyrastie na ploche šiestich hektárov v lesnom prostredí blízko obce Vyhne, kde sa každoročne konajú preteky vo Viessmann poháre. Slúžiť má na zimný a letný biatlon, in-line skating, bežecké lyžovanie, turistiku, beh, posilňovanie vo workout parku a fitness tréning na kyslíkovej dráhe.

V areáli má vzniknúť centrálna budova a spevnené bežecké trate s parametrami pre letný biatlon. Súčasťou trate má byť aj existujúca strelnica a 150-metrová dráha pre trestné kolo. Dĺžku trate je možné prepojeniami meniť, najdlhší okruh meria 1963 metrov.


Hlavné stredisko trate

Centrálna budova s úžitkovou plochou vyše štyristo štvorcových metrov s konferenčnými miestnosťami, kanceláriami, skladom, šatňami a sprchami má poskytnúť zázemie a servis športovcom aj organizátorom podujatí a návštevníkom areálu. „Športovo-turistický areál zvýši atraktivitu obce Vyhne v oblasti športového vyžitia pre športovcov, turistov, kúpeľných hostí a v neposlednom rade aj pre samotných obyvateľov obce Vyhne" píše sa v cieli projektu.

Športovo-turistický areál vyhne - vizualizácia centrálnej budovy
Vizualizácia centrálnej budovy


Hudba ďalekej budúcnosti

Obec chce začať stavať budúci rok a prevádzku spustiť v roku 2018/2019. Projekt už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Náklady na vybudovanie areálu sa predbežne odhadujú na pol milióna eur.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára