Matka Domračevová sa pokúsi nabehnúť na recept úspešných matiek - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

6. novembra 2016

Matka Domračevová sa pokúsi nabehnúť na recept úspešných matiek


Ani nie štyri týždne po pôrode sa už vrhla do plného tréningového záprahu. Darja Domračevová to so svojím návratom na biatlonové trate myslí vážne. A má sa u koho inšpirovať.


Najväčší vzor

Vzorom pre Domračevovú by mohla byť Marie Dorinová Habertová. Tá sa po narodení dcéry Adele v septembri 2014 vrátila do Svetového pohára už v januári nasledujúceho roka. Išlo teda o podobný krok, aký má v pláne aj Bieloruska.

Čo je zarážajúce, Dorinová Habertová sa vrátila silnejšia ako kedykoľvek predtým. Skôr sa považovala za výbornú strelkyňu, po svojom návrate sa ale zaradila medzi najlepšie bežkyne. Výsledky sa dostavili prakticky ihneď. Na Majstrovstvách sveta v Kontiolahti vyhrala šprint aj následné stíhacie preteky. Štafetám zase pomohla k striebru.


Taktiež aj Nasťa

Ďalšia biatlonistka, ktorá svoje najlepšie výkonnosti dosiahla až ako matka, je Anastasia Kuzminová. V júli roku 2007 sa jej narodil syn Jelisej a vzápätí získala aj slovenské občianstvo. Rok 2009 jej priniesol striebro z hromadného štartu na Majstrovstvá sveta v Pchjongčchangu. A v nasledujúcej olympijskej sezóne sa na Slovensku stala nesmrteľnou. Neustále sa usmievajúca Nasťa si z Vancouveru odviezla zlato a striebro.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt domracheva back to biathlonOstatne úsmev a dobrá nálada je to, čo spája všetky tri ženy. Dorinovú Habertovú, Kuzminovú i Domračevovú.

Slovenku čaká druhý návrat k biatlonu po tom, čo sa jej v júni narodila dcéra Olívia. Aj sestru Antona Vladimiroviča Šipulina by sme na tratiach mohli vidieť už skraja roku 2017, nedávno zahájila už aj predsezónny tréning.


Ďalšie biatlonové matky

Aj v minuloročnej sezóne sme mohli sledovať dve biatlonistky, ktoré sa vracali po materských povinnostiach. Olena Pidhrušná si comeback osladila celkovou 7. priečkou v hodnotení Svetového pohára. Nikdy pritom nebola vyššie. To Seline Gasparinovej sa darilo o trochu menej, napriek tomu došla raz druhá.

Matkami sa tento rok stali aj Weronika Nowakowska a Vita Semerenková. Poľka dokonca v júli porodila dvojčatá, dvoch chlapcov. Aj ona už je v tréningu, návrat do Svetového pohára však nesľubuje. Skôr uvažuje o nižších súťažiach. U ukrajinskej biatlonistky sa je baviť o otázke comebacku ešte ťažšie. Už skôr sa na ňu lepili zdravotné ťažkosti a naposledy sme ju tak videli pretekať v sezóne 2013/14.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára