Záverečná príprava českého tímu sa koná vo Fínsku bez Gabriely Koukalovej - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

4. novembra 2016

Záverečná príprava českého tímu sa koná vo Fínsku bez Gabriely Koukalovej

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt czech biathlon
Foto: Český biatlonový A tím (©Alpine Pro)
Iba dva stupne pod polárnym kruhom leží fínsky región Sotkamo a jeho súčasť Vuokatti. V známom stredisku zimných športov v súčasnosti trénuje aj česká reprezentácia. Pod vedením trénerov Michaela Málka, Zdeňka Vitka a ich asistentov sa medzi jazerami Nuasjearvi a Iso Sapsojearvi pripravuje na "prvom snehu" šesť mužov a štyri ženy. Celú partiu ešte dopĺňa česká masérka Petra Sedláčková. ,,K dispozícii máme 3,5 kilometra dlhý okruh alebo trénujeme v miestnom lyžiarskom tuneli," hlási z ďalekého severu Michael Málek. Tunel využili reprezentanti najmä cez víkend, pretože na tratiach sa odohrával Fínsky pohár v bežeckom lyžovaní. Po miernom oteplení koncom minulého týždňa sa vo Vuokatti opäť ochladilo a teploty sa po celý deň pohybujú pod bodom mrazu.


Vuokatti - tak tu si všetci pekne lyžujeme.  Stačí nám k tomu minuloročný sneh a 3,5 km dlhý okruh
Takto to aktuálne vyzerá vo Vuokatti, kde sa udržal minuloročný sneh 
Tradičným sprievodcom škandinávského sústredenia na prvom snehu sú dlhé mrazivé noci a krátke smutné dni. ,,Myslím, že všetci športovci už vedia, čo ich na severe Európy čaká. Veď všetci jazdia do Fínska alebo Švédska už od dorasteneckých rokov. A na ponuré podmienky tohto ročného obdobia sú pripravení"hovorí Michael Málek a Zdeněk Vítek ho dopĺňa: ,,A navyše majú istotu, že sa po desiatich, jedenástich dňoch vrátia aspoň na chvíľu k nám domov. "

Príprava na dobre osvetlených tratiach a strelnici zatiaľ prebieha podľa plánu. ,,Na programe sú tréningy so zameraním na objem nabehaných kilometrov, silu, a tiež na streľbu na snehu, ktorá má svoje špecifiká. A za umelého osvetlenia zvlášť", podotýka kouč žien Zdeněk Vítek. Hoci občas niektorá z rán minie čierny terč, podstatné je, že Lucia Charvátová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková aj Veronika Vítková sú podľa slov svojho trénera zdravé.


Veronika Vítková pri posilňovacej jazde.
To o svojom tíme mužov nemôže stopercentne povedať Michael Málek. ,,Adam Václavík mal pri tréningu ťažký pád. Vykĺbil si prstenník na ľavej ruke a behá tak len s jednou palicou. Našťastie manipuláciu so zbraňou zvládne"upresňuje tréner Málek. Ostatní členovia tímu Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr zvládajú bez problémov drsné severské podmienky aj všetky tréningové dávky, vrátane jazdy so závažím, ktoré im obopínajú členky i zápästia.

Michal Šlesingr je poriadny "atĺet" - pozrite sa na tie závažia okolo členkov!


Čo je s kráľovnou?

Chýba vám medzi uvedenými meno Gabriela Soukalová - Koukalová? Víťazka celkovej klasifikácie Svetového pohára 2015/2016 nielenže nedávno oslávila narodeniny, ale navyše dala prednosť príprave na ľadovci Dachstein v Rakúsku. K reprezentačnému tímu sa pripojí počas druhého tréningového kempu vo Fínsku v polovici novembra. 

Nedávno na svojom facebookovom profile pridala krátke video s popisom: ,,Základom pevných lýtok je, dalo by sa povedať, pravidelné vytieranie podlahy. Samozrejme iba za predpokladu, že vám chýba základné domáce náradie - ako nám s Petrom Koukalom." 





Použitý zdroj: biatlon.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára