Reakcia Slovenského zväzu biatlonu na koniec trénerstva Martiny Halinárovej - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

17. januára 2017

Reakcia Slovenského zväzu biatlonu na koniec trénerstva Martiny Halinárovej

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt slovenský zväz biatlonu
Do redakcie nám prišiel email od Tomáša Fuska zo Slovenského zväzu biatlonu so sídlom v Banskej Bystrici. V jeho úvode sa uvádza:

"Článkom „Bývalá biatlonistka Martina Halinárová dostala od Slovenského biatlonového zväzu stopku“ ste nepravdami poškodili Slovenský zväz biatlonu."

V spomínanom článku uvádzame zdroj topky.sk a pluska.sk, teda portály, z ktorých sme čerpali informácie a aj sa na ne odvolali. Tu boli totiž zverejnené názory a postoje našej bývalej úspešnej biatlonistky Martiny Halinárovej-Jašicovej. Tomáš Fusko v spomínanom emaili uvádza: „Nemôžeme odstaviť trénera, ktorého nezamestnávame. SZB nezamestnával p. Martinu Halinárovú ako trénerku a preto sme ju nemohli odstaviť od reprezentácie. Prezídium SZB pod vedením Jána Hyžu sa ešte pred sezónou 2015/2016 (máj 2015) rozhodlo ustanoviť za trénera juniorských výberov Pavla Kobelu a za kadetského trénera Mareka Matiaška. Ján Hyža nepočítal s Milanom Gašperčíkom a s Martinou Halinárovou ani k výberom na Zimné olympijské hry mládeže 2016. SZB pod vedením Jána Hyžu v októbri 2015 zobral na vedomie informáciu, že VŠC Dukla Banská Bystrica prestal počítať s mládežníckymi trénermi Kobela, Matiaško, Halinárová. VŠC Dukla Banská Bystrica poveril Halinárovú a Kobelu od januára 2016 inou pracovnou úlohou v rámci VŠC Dukla a Matiaško si hľadá prácu.“
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tomáš fusko
Nový prezident Tomáš Fusko má na starosti vyhadzov Martiny Halinárovej.
V uvedenom článku sme citovali Martinu Halinárovú-Jašicovú, ktorá pre športky a plusku povedala: „Už dlhšie som upozorňovala na to, že v biatlone to musí inak fungovať. Športovec má byť športovec, a nie účastník podujatí. Mládež je zle pripravená a bez tvrdej roboty sa výsledky nedostavia. Bolo mi jasné, že po odchode Jána Hyžu bude pre zväz prioritou odstaviť ma a to sa novému vedeniu podarilo. Nemajú viac záujem o mňa ako biatlonovú trénerku. A tak po 24 rokoch končím! Operovali tým, že nemám výsledky. Ale pravda je niekde inde. Buď mi deti brali, alebo mi podsúvali druhú či tretiu výkonnostnú triedu, nikdy som si ich nemohla vyberať sama."

Nedávno na Facebooku priznala: ,,Biatlon si užívam ako divák a verejnosť,ktorá ho sleduje tak ako Svetový pohár aj výsledky v Európskom pohári, ktoré ma celkom pobavili, lebo dostať 18 minút (12 minút čisto bežecky) od prvého na 15km je asi trošku dosť. Od roku 2014 som mimo SZB a som rada, lebo môžem robiť robotu pre tých, ktorí si ju vážia." nechala sa počuť Halinárová.

Obe strany teda prezentujú odlišné stanoviská. Obe sme vám ponúkli. Kde je skutočná pravda, sa asi nedopátrame a každý si na spôsobenú situáciu v slovenskom biatlone tak musí zodpovedať sám.

Aký názor zastávate Vy? Podeľte sa oň v komentároch pod týmto článkom!

2 komentáre:

  1. Pani Martina Halinárová – Jašicová niečo pre Slovenský biatlon urobila a dokázala. Funkcionári, ktorý sa len p podujatiach vozia na výlety nedokázali nič. Každý šport má viesť človek, ktorý sa týmto športom zaoberal a niečo dosiahol. Jedine takýto človek vie presne o čom to je. Nie bláboli od písacieho stola.
    Pani Martina držím Vám palce.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pán Kriváň, ono to je s tým, že každý má viesť taký šport, ktorým sa zaoberal, kadejaké. Ale veď ani J. Hyža sa myslím biatlonom nezaoberal ako pretekár, nedosiahol pretekárske úspechy a potom viedol slovenský biatlon. A M. Halinárová stojí na strane J. Hyžu, tako ako je to potom vlastne…

      Odstrániť