Spomienky Gabriely Koukalovej na životný triumf v Novom Meste, nezabudla ani na nedávny pád - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

4. januára 2017

Spomienky Gabriely Koukalovej na životný triumf v Novom Meste, nezabudla ani na nedávny pád

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gabriela koukalova schalke
Česká biatlonistka Gabriela Koukalová nemôže zabudnúť na víťaznú decembrovú rozprávku v Novom Meste. Medzi sviatkami jej ale dobrú náladu pokazil pád v exhibícii v nemeckom Schalke, kde sa jej ale ani veľmi nedarilo. Má za sebou úspešný, aj keď náročný rok.


Nezabudnuteľné momenty

K Vianociam patria neodmysliteľne rozprávky. Tú svoju ale biatlonistka Gabriela Koukalová prežila už týždeň pred sviatkami, keď pred domácimi fanúšikmi v Novom Meste vyhrala preteky s hromadným štartom. Na emotívny triumf pred tridsaťtisícovými tribúnami spomína doteraz. Náladu jej trochu pokazila len vianočné exhibícia v Schalke, kde sa jej nevydarila streľba a ešte spadla tak, že si poriadne zranila zadok.

Vo Vysočina Aréne to bol pravý vrchol jej kariéry a pocity z cieľovej rovinky, kde mala pred Laurou Dahlmeirovou už dostatočný náskok, si neustále pripomína. "Na najkrajší moment kariéry sa ťažko zabudne, myslím na to každý deň. Až bolo človeku ľúto, že sa už preteky v Novom Meste končia," priznala už pred Vianocami na vyhlásení športovca roka Koukalová.

A tak niet divu, že ešte štyri dni po konci tretej zastávky Svetového pohára trávila v Novom Meste. "Je to tam parádne, vždy sa tam cítim ako doma, pekne sa tam o nás starajú. Preto som sa rozhodla zostať a trénovať až do štvrtka, rada som spomínala na tú atmosféru s divákmi. Ale bez nich to bolo divné, ako by som prišla o sluch, " žartovala česká biatlonová jednotka.


Pamiatka z Veltins arény

Vianoce trávila v Rakúsku, aby bola ďalej od davov ľudí a zároveň mohla stále trénovať. Stredajšia exhibícia v nemeckom Schalke sa jej však moc nepodarila. Na strelnici často chybovala a na trati tvrdo spadla a narazila si sedacie partie. V závode zmiešaných dvojíc sa tak museli s Michalom Šlesingrom uspokojiť až so siedmym miestom. "Teraz len dúfam, že z toho pádu nebude nič horšie ako paviání zadok, pretože to, čo je schované pod ľadom, vyzerá podstatne horšie," napísala na svojom Facebooku Koukalová s tým, že "paviání zadok" berie ako trest za to, že fanúšikom na sociálnej sieti ani nezaželala pekné sviatky.


Uplynulý rok bol pre ňu určite úspešný. Na poli športovom získala krištáľový glóbus pre víťazku Svetového pohára, v osobnom živote ju zase čakala svadba a zmena jedného písmenka v priezvisku."Bol to hlavne náročný rok. Spolupráca s novými partnermi...nie je jednoduché to skĺbiť s biatlonom dohromady, ale snáď už som sa poučila z predchádzajúcich sezón. Z hľadiska tréningu tak náročný nebol, pretože som toho zo zdravotných dôvodov nemohla toľko absolvovať. Preto ani poriadne neviem, čo očakávať od tejto sezóny. Je to so mnou trochu ako na hojdačke, "uznáva sama.

Pritom množstvo tréningových dávok zjavne nepotrebuje. "Tréneri hovoria, že ten, kto je najdlhšie na tréningu, vyhrá, ale to by som nemohla vyhrať sveťák. Ja na tréning prichádzam posledná a prvá odchádzam," vtipkuje na svoj účet Koukalová.


Pozdrav z nového bytu

Nedávno Gabriela nahrala na Facebook s jej manželom Petrom Koukalom novoročný pozdrav pre všetkých jej fanúšikov.


Tento týždeň čaká českú šampiónku prvá tohtoročný zastávka v Oberhofe, kde je rovnako ako v Novom Meste na programe šprint, stíhačka a preteky s hromadným štartom. Aktuálne tretia žena v poradí tohtoročnej sezóny má veľkú šancu priblížiť sa prvému miestu, prvé dva preteky totiž vynechá aktuálna držiteľka žltého dresu Laura Dahlmeierová, ktorá vraj potrebuje ušetriť sily a dobre sa pripraviť na blížiace sa Majstrovstvá sveta.

Použitý zdroj: www.sport.aktualne.cz
Titulné foto: Gabriela Koukalová na exhibícii v Schalke (www.biathlon-aufschalke.de)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára