Dahlmeierová trpí zdravotnými ťažkosťami. Stihne štart Svetového pohára? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

18. októbra 2018

Dahlmeierová trpí zdravotnými ťažkosťami. Stihne štart Svetového pohára?



Krátko pred štartom sezóny stretla Lauru Dahlmeierovú veľká nepríjemnosť. Kvôli zdravotným ťažkostiam musela prerušiť prípravu a nie je jasné, kedy sa do tréningového procesu opäť vráti.

Telo povedalo dosť

"Momentálne sa necítim na to, aby som naplno trénovala. Skrátka musím počúvať svoje telo a, ako sa hovorí, nechať ho vydýchnuť, " uviedla Laura Dahlmeierová v pondelkom vyhlásení Nemeckého lyžiarskeho zväzu (DSV). Dôvodom sú dlhodobé zdravotné problémy, ktoré Nemku sprevádzajú už niekoľko mesiacov.

Podľa lekára nemeckého tímu Klausa-Jürgena Marquardta je teraz imunitný systém Dahlmeierovej značne oslabený. "Vysoké intenzity a objemy tréningu spojené so stresom by boli teraz absolútne kontraproduktívne," je presvedčený Marquardt. Spolu so svojimi kolegami odporučil úplne stopnúť prípravu.


V tejto chvíli nie je jasné, či Nemka stihne úvodný diel Svetového pohára, ktorý od 2. decembra hostí Pokljuka. Niektoré nemecké médiá dlhodobo špekulujú o predčasnom konci kariéry ako v prípade Magdaleny Neunerovej, ale to hovorca DSV Stefan Schwarzbach jednoznačne vylúčil.

Jedna komplikácia za druhou

Po olympijskej sezóne zbierala Dahlmeierová sily v horách v Gruzínsku. Tam opäť našla chuť do biatlonu. V júli ale spadla na bicykli a do tržnej rany na stehne sa jej dostala infekcia. Potom nasledovala operácia zubu múdrosti a ďalšie infekcie. Na sústredení v rakúskom Hochfilzene nebola ani schopná dokončiť všetky tréningové jednotky podľa plánu.

"Bola som presvedčená, že som sa dobre vyrovnala s psychicky náročnou olympijskou sezónou. Potom ale prišli ďalšie infekcie alebo iné zdravotné problémy. To je dôvod, prečo pre mňa posledné týždne neboli ľahké, " vysvetľuje najlepšia nemecká biatlonistka posledných rokov.

Aj cez všetky ťažkosti sa rodáčka z Garmisch-Partenkirchenu nechala počuť, že chce pokračovať minimálne do Majstrovstiev sveta v Antholzi v roku 2020. "Som si istá, že tréningový výpadok doženiem, keď budem opäť v plnej sile," verí Laura Dahlmeierová.


Zdroj: faz.net
Foto: Laura Dahlmeierová (Autor: Alessandro Bergomi) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára