Najžiarivejšie momenty Anastasie Kuzminovej v minulej sezóne - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

23. októbra 2018

Najžiarivejšie momenty Anastasie Kuzminovej v minulej sezóne

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt anastasia kuzminova 2018 instagram

Po najlepšej sezóne svojej kariéry s ďalšou olympijskou zlatou medailou, dvoma olympijskými striebornými medailami a len tesným odstupom od ovládnutia celkového hodnotenia SP a zisku veľkého krištáľového glóbusu.

34-ročná Anastasia Kuzminová pre IBU prezradila, že sa rozhodla "potiahnuť" ešte nasledujúcu sezónu. Aká je jej motivácia? Úspech, rodina a budúcnosť. Aj o týchto témach porozprávala naša najúspešnejšia športovkyňa Slovenska.



„Minulá sezóna bola podľa mňa najlepšia v mojej kariére a rozmýšľala som, že je čas skončiť. Určite som mala veľa dôvodov ukončiť aktívnu činnosť, ale aj naopak pokračovať. Nie som len športovkyňa, mám syna a dcéru. Ak budem mať výkonnosť, budem pokračovať do konca sezóny. Ak nie, tak potom je čas skončiť." prezradila Anastasia.

POZRI AJ: Zaujímalo ma, ako trénuje Kuzminová, hovorí nový slovenský tréner Tomáš Kos

Nastin manžel Daniel Kuzmin sa naviac ocitá v novej pozícii - od počiatku nasledujúcej sezóny prechádza od individuálnych tréningov či rád manželky a Terézie Poliakovej k mužskej reprezentácii. „Myslím, že dôležité je komunikovať. Treba si určiť, kedy je trénerom a kedy manželom a otcom mojich detí (Jelisej (11), Olívia (3) - pozn.redakcie). Je to o pravidlách. Sú to ako keby dva odlišné životy, ale potrebuješ to zladiť. Ide o to, aby si sa cítil komfortne, keď si tu alebo tam. Je potrebná spolupráca."

Nové usporiadanie tímu je impulzom aj pre druhú ženu celkového hodnotenia Svetového pohára. V minulých rokoch sa Anastasia pripravovala v malej skupinke po boku žien, teraz môže porovnávať svoju výkonnosť s mužmi. "Tréningy v Nórsku na snehu neboli spoločné. Každý jazdil podľa svojho tréningového plánu. Následné krátke sústredenia v Banskej Bystrici a v Králikoch ukázali, že Nasťa je fyzicky na veľmi dobrej úrovni a má potenciál zlepšiť sa. Stíhala v tréningu s mužmi to, čo ja už s nimi nezvládam," vysvetľuje Daniel Kuzmin.




Pesia tura na Nalyčevo uspesne ukoncena. 90 km uzkymi lesnymi chodnickami s prekazkami, bahnom, potokmi, s prevysenim s 300m na 1160, s batohom na chrbte 20-30kg. Denne 5 az 8 hodin turistickym tempom. A na zaver, ako bonus, pochopenie toho, ze ako malo clovek potrebuje, aby bol stastny;) #TrackingTourNalychevo #KamchatkaTrainingCamp #AdidasTerrex www.adidas.sk #MySmeDukla #SmeJedenTim Поход на "Налычево" успешно подошёл к концу. 90 км за 4 дня по узким лесным тропинкам с камнями, болотом, перепрыгивая через ручьи, переходя мостами, с рюкзаками в 20-30 кг. Дневная тренировочная нагрузка 5-8 часов с остановками, туристическим темпом. Переход через перевал 1160м. И, самое главное, как бонус, понимание того, как мало нужно человеку для счастья☝️#СпасибоКамчатка
Príspevok, ktorý zdieľa Anastasia Kuzmina (@nastja.kuzminova),

Podľa neho môže Kuzminová absolvovať tréningy v podobnej intenzite ako muži, ale v menšom počte opakovaní. Sama najlepšie vie, čo si môže v tréningu dovoliť. Otázkou tiež je, na koľko bude plán prípravy mužského áčka kopírovať Nastinu cestu: "Uvidíme. Podľa toho, aké financie máme sľúbené, môžeme hovoriť zhruba o tom, že 80% náčrt plánu môžeme urobiť aj s mužskou reprezentáciou." verí nový tréner.


Foto: Anastasia Kuzminová (Instagram)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára