MS Antholz: Nórska zmiešaná štafeta potvrdila prvenstvo, Slováci nedokončili - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

13. februára 2020

MS Antholz: Nórska zmiešaná štafeta potvrdila prvenstvo, Slováci nedokončili



Úvodné preteky majstrovstiev sveta v talianskom Antholzi ovládla štafeta Nórska. Obdivuhodne o víťazstvo bojovalo aj Taliansko, ktoré na suverénnu reprezentáciu nestačilo. Slovensko štafetu nedokončilo a vo výsledkoch nám bolo napokon pridelené na 19.miesto.


Od úvodu po finiš

Nórski tréneri postavili na štart to najsilnejšie, čo si vybrať mohli a ich zverenci figurovali od začiatku po cieľ na najvyššej priečke. S jednou opravou obišla Marte Røiselandová, zhodne dvakrát opravovali Tiril Eckhoffová a bratia Bøovci. V celých pretekoch kvarteto nepreukázalo žiadnu slabinu a potvrdili najväčšie očakávania.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt biathlon mixed relay antholz 2020
Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: The Times Hub)
Talianska štvorica si počínala taktiež veľmi dobre. Všetko odštartovali Lisa Vittozziová s Dorotheou Wiererovou s dvomi nepresnosťami na streľbe a rýchlym behom, ktorým konkurovali nórskemu celku. Vôbec najlepšiu streľbu dnes ukázal nevyspytateľný Lukas Hofer, ktorý sa úplne dotiahol na Tarjeiho Bø. V závere bol Dominik Windisch o kus pomalší v behu i streľbe než líder Johannes Bø, ale ani on nesklamal a domáci tím si prišiel po cennú striebornú medailu v domácom prostredí.

Fantasticky zvládli preteky Česi, v celých pretekoch dobíjali len dvakrát a strieľali vôbec najlepšie. Podporil ich aj servis, keď im skvele pripravil lyže. Štvorica Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář sa môžu radovať zo skvelého vstupu do majstrovstiev a prvej medaily, určite nečakanej, no zaslúženej.
Obrázok
Foto: Česká radosť v cieli z bronzovej medaily. (Autor: BiathlonWorld)
Tesne pod pódiom ostalo Nemecko so silným fanklubom v Antholzi, piata Ukrajina a šieste Rusko. Sklamaní budú určite Francúzi, ktoré pochovali nádeje na medailu hneď v úvodnom úseku zásluhou Julie Simonovej, ktorá musela jedenkrát krúžiť trestné kolo. Ďalší reprezentanti, vrátane prvého a druhého muža SP Quentina Fillona Mailleta a Martina Fourcada stratu ako-tak okresali, no stále to bola prílišná ťarcha.

ČÍTAJTE TIEŽ: Tlačovka plná smiechu po zmiešaných štafetách

Dobre rozbehnuté to mali aj Švajčiarky Selina Gasparinová a Lena Häeckiová, výsledok pokazil až štvrtý Serafin Wiestner. Čisto zastrieľala i Švédka Hanna Öbergová, no jej tím vinou nepresností skončil až 11.


Slovensko stiahnuté, Fialkové chýbali

Zatiaľ čo sestry Fialkové dostali od trénerky Anny Murínovej voľno, Slovensko postavilo na štart kvarteto. Úvod patril Terézii Poliakovej, ktorá od začiatku naberala stratu 23 sekúnd ku strelnici. Čistou položkou sa udržala v hlúčiku. Aj v druhom kole stratila pretekárky pred sebou, trápila sa a manko jej narástlo až na minútu. S jedným dobíjaním na stojke ukončila svoj úsek na 22.mieste s deficitom vyše dvoch minút. Niečo podobné predviedla Veronika Machyniaková. Tá ale nedobíjala ani raz, no aj tak sa prepadla o pozíciu nižšie a ešte výraznejšie nabrala stratu. Martina Otčenáša na prvej položke dobehli súperi o kolo, a tak sa už na stojku nedostal. Neprišlo ani na štvrtého Michala Šímu

Výsledkový servis


Šampionát pokračuje zajtra v rovnakom čase (14:45) šprintom žien.

Foto: Nórska zmiešaná štafeta (Autor: Petr Slavík)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára