Štyria kazašskí biatlonisti užili alkohol a boli vylúčení z tímu. Medzi nimi aj kazašská jednička - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

11. februára 2020

Štyria kazašskí biatlonisti užili alkohol a boli vylúčení z tímu. Medzi nimi aj kazašská jednička

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt roman yeremin biathlon
Veľmi tvrdé tresty padli po tom, čo kazašskí biatlonisti na sústredení v Obertilliachu porušili pravidlá životosprávy. Traja členovia A tímu majú ročnú stopku, štvrtý si dokonca nezapreteká štyri roky.

Kazašská reprezentácie sa v rakúskom Obertilliachu pripravuje na majstrovstvá sveta, už ale bez štvorice mužov. Anton Pantov, Timur Kuc, Vladislav Vitenko a Roman Jeremin museli opustiť sústredenie po dnešnom mimoriadnom zasadnutí disciplinárnej komisie kazašského biatlonového zväzu.

Zväz na svojom webe zdôraznil nulovú toleranciu k porušeniu životosprávy a konkrétne spomenul použitie alkoholu. Na správanie kazašských biatlonistov si mal sťažovať aj hotel.

Po vypočutí trénerov a samotných pretekárov rozhodla disciplinárna komisia o ročnom vylúčení z tímu u trojice Kuc, Vitenko a Jeremin. Pantov nesmie Kazachstan reprezentovať dokonca štyri roky. O prípadnom potrestaní realizačného tímu sa má ešte len rozhodnúť.

Vylúčením tejto štvorice biatlonistov sa rozpadol prakticky celý kazašský A tím. Chýbať bude zvlášť dvadsaťtriročný Roman Jeremin, ktorého maximom vo Svetovom pohári je 18. miesto. V tejto sezóne do elitného seriálu pri potrestaných naskočil len Maxim Braun.

Zdroj: biathlonunion.kz
Foto: Roman Jeremin na olympiáde v Pchjongčchangu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára