Olympijská víťazka v behu na lyžiach Stina Nilssonová presedlala na biatlon - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

26. marca 2020

Olympijská víťazka v behu na lyžiach Stina Nilssonová presedlala na biatlon

Ski Biathlon – La Suédoise Stina Nilsson frail du fond au biathlon ...
Švédsky tím získal veľkú posilu. Od behu na lyžiach k biatlonu prechádza Stina Nilssonová, ktorú zdobí dlhá rada úspechov.

Dvadsaťšesťročná Stina Nilssonová presun k biatlonu plánovala, ale nie tak skoro. "Môj prvotný nápad bol zostať pri behu na lyžiach do olympiády v roku 2022 a potom zmeniť šport. Ale vďaka zraneniu som mala dosť času premýšľať a tiež vyskúšať streľbu. Cítila som, že už nechcem čakať. "

Kvôli únavovej zlomenine skončila sezóna 2019/20 pre Nilssonovú už na prelome roka. V predošlých rokoch zbierala jeden úspech za druhým. Zažiarila predovšetkým na Zimných olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde získala štyri medaily vrátane zlata zo šprintu. Je tiež dvojnásobnou majsterkou sveta z minulého roka, oba tituly získala v tímových pretekoch.

Teraz ju čaká nová výzva. "Staviam sa k tomu pokorne. Strelecká rutina a všetko okolo streľby, napríklad kedy a ako cvaknúť, pre mňa bude najväčšou výzvou. Ale teším sa na to. "

Vzorom pre Nilssonovú môže byť jej krajanka Magdalena Forsbergová, ktorá urobila rovnaký krok rovnako v 26 rokoch. A potom šesťkrát v rade ovládla Svetový pohár. Medzi biatlonistkami sa uchytila aj Denise Herrmannová, tretia žena uplynulej sezóny. Tá sa k zmene uchýlila v 27 rokoch.

Zdroj: fis-ski.com, K.Halberštádt
Foto: Stina Nilssonová (Autor: yourblogdomain)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára