Tiril Eckhoffová má dýchacie ťažkosti. Bude to mať vplyv na jej výsledky? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

20. novembra 2020

Tiril Eckhoffová má dýchacie ťažkosti. Bude to mať vplyv na jej výsledky?

Do nepríjemných ťažkostí tesne pred začiatkom sezóny, ktorá odštartuje budúci víkend úvodnými pretekmi Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti, sa dostala elitná nórska biatlonistka Tiril Eckhoffová. Na sťažené dýchanie sa sťažovala po testovacích pretekoch v známom stredisku Sjusjøen.


Pískala ako fujara

Podľa informácií nórskej televízie NRK bolo aj voľným uchom pri trati jasne počuteľné, že s dýchaním olympijskej víťazky a šesťnásobnej majsterka sveta nie je niečo v poriadku.


"Ovzdušie tu bolo na pľúca veľmi náročné. Musím sa nechať poriadne preklepnúť. Aj Ingrid (Tandrevoldová) mi hovorila, že som pískala ako fujara, "povedala pre nórsky bulvárny plátok NRK.



V obkolesení lekárov

Nóri absolvovali preteky v šprinte v pondelok, keď nad areálom panovalo daždivé a hmlisté počasie. Až od utorka sa teplota pohybovala okolo nuly. Dýchacie problémy Eckhoffovej ale pretrvávali.


"Je ťažké začať hneď v takto vlhkom vzduchu. Chcem zistiť, čo za tým je. Na niečo také nie som zvyknutá, tak sa chcem poradiť s odborníkmi, "pokračovala šampiónka.


Ešte pred odchodom do Kontiolahti k štartu Svetového pohára v budúcom týždni tak bude v intenzívnej starostlivosti lekárov, ktorí sa budú snažiť zistiť, či išlo len o jednorázovú reakciu na vlhký vzduch či nejaký trvalejší problém.


"Nie je to síce nič dramatické, ale prináša to zároveň určitú neistotu," priznal reprezentačný kouč Sverre Huber Kaas, ktorý sa vraj s podobnými ťažkostiach u svojej elitnej zverenkyni ešte nestretol.


Zároveň si nemyslí, že by mohli mať súvislosť s možnou nákazou koronavírusu. "Všetci sme boli niekoľkokrát testovaní a všetci už fungujeme v infekčne kontrolovanom režime. Nepríde mi to teda moc pravdepodobné. Ale nechcem o tom špekulovať, "uviedol tréner.


Zdroj: dicodusport.fr
Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: AP)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára