Do Kontiolahti ide osem Slovákov. Otčenáša, ktorý ukončil kariéru, nahradí Baloga - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

22. novembra 2020

Do Kontiolahti ide osem Slovákov. Otčenáša, ktorý ukončil kariéru, nahradí Baloga

Slovenská reprezentácia sa túto sezónu bude musieť zaobísť bez najskúsenejšieho biatlonistu. Martin Otčenáš ukončil športovú kariéru vo veku 33 rokov. Napriek tomu bola na úvodnú zastávku sezóny v Kontiolahti nominovaná osmička mien. (aktualizované: 25.11.2020)


Zmeny v tíme

  • Sestry Fialkové ukončili spoluprácu s bežeckým trénerom Martinom Bajčičákom, ktorý zamieril k poľským bežcom. So sestrami pracuje kondičný tréner Jakub Leščinský, ktorý by mal v zime pomôcť celému tímu, ako aj servismanom.
  • Kariéru po sezóne 2019/20 ukončila Terézia Poliaková, ktorá bola v posledných rokoch pevnou súčasťou slovenskej štafety.
  • Lukáš Daubner sa stal novým trénerom žien. Jeho asistentkou je Anna Murínová, ktorá zároveň zostáva na pozícii osobnej trénerky sestier Fialkových. U mužov pokračuje Čech Tomáš Kos.
  • Slovenský servis doplnil Štefan Lichoň, ktorý dlho pracoval v Slovinsku a staral sa o lyže elitnej bežkyni na lyžiach Petre Majdičovej. Po novom bude pripravovať lyže sestrám Fialkovým.
  • Martin Otčenáš ukončil kariéru. Jeho maximom vo Svetovom pohári bolo 13.miesto z MS v Antholzi na začiatku tohto roka. Dôvodom konca bola dlhodobá bolesť chrbta. 
  • V reprezentácii nahradí Otčenáša Matej Baloga, ale pravdepodobne bude zastávať pozíciu náhradníka, pretože ženy i muži budú môcť štartovať iba v trojici.
  • Podľa informácie z 25.11. sestry Fialkové a ďalší traja členovia tímu boli pozitívne testovaní na koronavírus. V prvom kole SP sa tak nepredstavia.

Martin Otčenáš

Nominácia Slovenska pre SP v Kontiolahti

Po záverečnej príprave v Obertilliachu sa slovenská reprezentácia presunie do Kontiolahti. Keďže sa v dejisku prvého kola SP budú konať štafety, na severovýchod Európy vycestuje osem biatlonistov. 


Reprezentačný tréner mužov Tomáš Kos nominoval na prvé dve kolá SP v Kontiolahti očakávanú štvoricu Tomáš Hasilla, Michal Šima, Šimon Bartko a Matej Baloga

U žien boli automaticky nominované Ivona a Paulína Fialkové, ktoré sa pripravujú v dejisku testovacích pretekov (Idre) a ostanú tam až do presunu do Kontiolahti. Lukáš Daubner na základe kontrolných pretekov nominoval zvyšné dve ženy - Veroniku Machyniakovú a Henrietu Horvátovú

Aktualizácia: Z dôvodu pozitívneho testu v tíme budú musieť sestry Fialkové ostať v karanténe až do testovania o 48 hodín. Neuvidíme ich vo vytrvalostných pretekoch ani v šprintoch v úvodný víkend.

Foto: Slovenská reprezentácia na príprave v Obertilliachu (Autor: Lukáš Daubner)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára