MS Pokljuka: Rozprávková sezóna Lægreida pokračuje, Hasilla si odstrelil pekný výsledok - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

17. februára 2021

MS Pokljuka: Rozprávková sezóna Lægreida pokračuje, Hasilla si odstrelil pekný výsledok

Nórsky mladík Sturla Holm Lægreid prerušil takmer desaťročné nórske čakanie na zlato víťazstvom vo vytrvalostných pretekoch na MS v Pokljuke. Karhaných Nemcov potešil striebornou medailou Arnd Peiffer, nórske farby stáli aj na najnižšom stupienku zásluhou Johannesa Daleho. Do prvej dvadsiatky mal nakročené aj Tomáš Hasilla, nezvládol však poslednú položku. 


Nórske čakanie ukončené

Dvadsaťtriročný Sturla Lægreid vstúpil do pretekov ako 66 v poradí. Na strelnici sa nezmýlil ani raz a stal sa majstrom sveta. Prerušil tak takmer desaťročné čakanie Nórska na najvyšší stupienok v tejto disciplíne. Nórsko rovnako nemalo zlato z individuálnej disciplíny, zásluhou Lægreida už má. Nór okrem víťazstva pretekov vyhral aj hodnotenie disciplíny, za čo si zaslúžil malý krištáľový glóbus. Na cenný kov čaká Johannes Thingnes Bø, ktorý sa dnes musel uspokojiť s piatym miestom vinou dvoch streleckých chýb. 

Bezchybne zastrieľal aj strieborný Arnd Peiffer, ktorý napravil sklamanie nemeckých borcov z víkendového šprintu. Dvadsaťtriročný Nór Johannes Dale minul jedenkrát, no tretí najrýchlejší bežecký čas ho vytiahol až na bronzové umiestnenie. 

Foto: Johannes Dale a Sturla Holm Lægreid (Autor: Christian Manzoni/IBU)


Nemecké precitnutie a perfektný Khalili

Do posledných metrov bojovali o štvrtú priečku Quentin Fillon Maillet s lídrom SP Johannesom Thingnesom Bø. Lepším záverečným kolom ju vybojoval Francúz a v cieli mu svietil náskok šiestich desatín sekundy. 

Výborný ruský výkon predviedol Sajd Karimulla Chalili, ktorý si 6. miestom zašiel svoje kariérne maximum. Najvyššie sa umiestnil 25. v stíhacích pretekoch v minulej sezóne. Krajanovi a predošlému víťazovi Alexandrovi Loginovi sa preteky nevydarili a skončil na 31. priečke. 
Svetovej špičke sa priblížil 6. miestom Sajd Karimulla Chalili. (Autor: Vianney Thibaut)
Z nemeckých mužov zahviezdil aj 8. Benedikt Doll spolu s 10. Romanom Reesom. Prvý menovaný si dobre počínal aj na trati, ťažili ho dve nepresnosti z úvodných dvoch položiek. Rees potreboval vzhľadom na svoj pomalší beh nulovať, chyba však prišla pri druhej ležke. Traja nemeckí reprezentanti sú dobrým znamením pre sobotňajšiu štafetu, kde môžu útočiť vysoko.

Z veľkých mien sa závod úplne nepodaril Tarjeimu Bø. So šiestimi streleckými omylmi sa umiestnil až na 70. priečke.

Hasilla je smutným hrdinom, pokazil poslednú streľbu

Tomáš Hasilla začal preteky vynikajúco tromi čistými položkami, v jednej chvíli sa vyhupol dokonca na tretie miesto. O výsledku v elitnej desiatke dlho sníval. Nádeje sa rozplynuli na záverečnej stojke, ktorú nezvládol a trikrát minul terč. V poslednom kole už dostal minútu a v cieli to preňho znamenalo 55. miesto s takmer 6 minútovým odstupom. 
Foto: Tomáš Hasilla (Autor: Igor Stančík/SZB)
Michal Šíma nezvládol hneď úvodnú položku, kde nechal dva nespadnuté terčíky. Ďalej už nuloval, ale na trati dostával priveľa minút. Skončil 64. Matej Baloga sa dopustil šiestich chýb a prepadol sa na 86. miesto. 


Medailová bilancia na MS

  1. nor Nórsko (4-0-3)
  2. fra Francúzsko (1-2-2)
  3. swe Švédsko (1-2-1)
  4. cze Česká republika (1-0-0)
  5. aut Rakúsko (0-2-0)
  6. ger Nemecko (0-1-0)
  7. blr Bielorusko (0-0-1)

Výsledkový servis

Foto: Sturla Holm Lægreid (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára