MS Pokljuka: Tretia medaila pre Eckhoffovú, Fialková v závere pokazila streľbu - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

14. februára 2021

MS Pokljuka: Tretia medaila pre Eckhoffovú, Fialková v závere pokazila streľbu

Tiril Eckhoffová štvrtýkrát víťazí v slovinskom stredisku, ktoré hostí Majstrovstvá sveta. Dnes obhájila prvú priečku spôsobom štart-cieľ. Počas celého týždňa nenašla v individuálnych disciplínach premožiteľku, zlato pridala s nórskym tímom aj v zmiešanej štafete. Slovenskej nádeji Paulíne Fialkovej nevyšla posledná streľba, inak jej patrí pochvala.


Suverénne víťazstvo i s dvomi streleckými chybami

Najlepšie stíhacie preteky predviedla obhajkyňa titulu z predošlých MS Dorothea Wiererová. Svoje umiestnenie vylepšila o 16 priečok zásluhou rýchleho behu (9.) a bezchybnej streľby. V šprinte však zanechala priveľkú stratu, aby sa dostala do hry o medaily. 

Bezchybnými strelkyňami v desiatke boli ešte 6. Vanessa Hinzová a 7. Olena Pidhrušná. Dve chyby na strelnici zanechali dnešná víťazka Tiril Eckhoffová a tretia Anaïs Chevalierová-Bouchetová, ktoré si v priebehu pretekov menili prvé dve miesta. Rýchlejšia na trati bola práve Nórka, keď nadelila Chevalierovej-Bouchetovej cez 16 sekúnd. V šprinte bola zas rýchlejšia Francúzka.

Striebro si dokázala vybojovať žena udivujúca svojou formou Lisa Hauserová z Rakúska. Na strelnici sa pomýlila jedenkrát a zabehla štvrtý najrýchlejší bežecký čas. Po poslednej streleckej položke dokázala zdolať unavenú Chevalierovú-Bouchetovú. 

Lisa Theresa Hauserová prišla v cieli zagratulovať dvojnásobnej majsterke sveta Tiril Eckhoffovej.
Ďalšie trápenie prišlo od Lisy Vittozziovej. Piata priečka zo šprintu signalizovala, že s Taliankou je opäť všetko v poriadku, ale zdanie klamalo. Lisa Vittozziová strieľala až desaťkrát mimo. Ani na trati jej to príliš nechutilo, na najrýchlejšiu Juliu Simonovú stratila až minútu. Výrazne sa prepadla aj bronzová medailistka zo šprintu Hanna Solová z Bieloruska, ktorá na každej položke urobila dve nepresnosti. Mala však 10. najrýchlejší bežecký čas.

Najväčší skok o 27 miest naprieč pretekmi zaznamenala 11. Dunja Zdoucová z Rakúska či Fínka Mari Ederová, ktorá s jednou chybou dokázala poskočiť o 25 priečok. 

Posledná položka ako zo zlého sna, Fialková mimo bodov

Paulína Fialková mala pred dnešnými pretekmi výbornú pozíciu. Trináste miesto je jej najlepším umiestnením po prekonanom ochorení a vôbec v celej sezóne. Žiaľ, stúpajúcu výkonnú tendenciu nepotvrdila. Počas väčšiny pretekov sa držala s pretekárkami medzi 10. a 20.miestom. Na poslednej kole však zanechala päť nezostrelených terčíkov a dokonca si musela pomôcť aj podrepom. Po odkrúžení 750 metrov klesla až na 42. priečku. V poslednom kole vylepšila umiestnenie o jednu pozíciu na konečné 41. miesto. 

Medailová bilancia na MS

  1. nor Nórsko (3-0-1)
  2. fra Francúzsko (1-2-2)
  3. swe Švédsko (1-1-1)
  4. aut Rakúsko (0-2-0)
  5. blr Bielorusko (0-0-1)

Výsledkový servis

Šampionát pokračuje v utorok a stredu vytrvalostnými pretekmi. O všetkom podstatnom a o výsledkoch z IBU Cupu v Osrblí informujeme aj na našej facebookovej stránke.

Foto: Tiril Eckhoffová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára