Dorinová Habertová rozbieha rodinný biznis. Skončí s biatlonom? - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. júna 2017

Dorinová Habertová rozbieha rodinný biznis. Skončí s biatlonom?

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt marie dorin habert 2017
Za dva týždne bude mať Marie Dorinová Habertová 31 rokov. Možno to budú posledné narodeniny, ktoré oslávi ako biatlonistka. Rodáčka z Lyonu totiž pripustila, že by po olympijskej sezóne mohla ukončiť kariéru.

"Neviem, či budem pokračovať, alebo nie. Existuje vysoká pravdepodobnosť, že po nadchádzajúcej sezóne skončím, ale ešte som sa nerozhodla. Záleží to na mnohých faktoroch, na výsledkoch, na Adèle ... "

Dcéra Adèle sa Dorinovej Habertovej narodila v septembri roku 2014. Ani nie pol roka potom sa v Kontiolahti stala dvojnásobnou majsterkou sveta. Ďalšie dva individuálne tituly pridala o rok neskôr v Osle. Má tiež bronz zo šprintu a striebro zo štafety z Olympiády vo Vancouveri.

V hlave Francúzky už ale nie sú len športové výkony a výsledky. "Začala som myslieť na budúcnosť. Chcela by som si dať po konci kariéry pauzu, aby som sa mohla nadýchnuť. Potom máme s manželom Loisom a Robinom Duvillardem (francúzsky bežec na lyžiach - pozn. redakcie) v pláne projekt - športový hotel v Corrençon-en-Vercors. Zatiaľ sme vo fáze príprav. "
A Hyères, lors du stage de préparation olympique, Marie Dorin-Habert (au centre) faisait équipe avec Martin Fourcade et Maurice Manificat. Agence Zoom
V Hyères, na olympijskom tréningovom kempe s Martinom Fourcadom a Maurice Manificatom

Ďalšie konce po Pchjongčchangu?

Dorinová Habertová nie je jedinou biatlonistkou, ktorá premýšľa o konci kariéry po hrách v Pchjongčchangu. Veľmi pravdepodobný je odchod Kaisy Mäkäräinenovej, všeličo naznačila aj Gabriela Koukalová. O možnom rýchlom konci kariéry už hovorila tiež Laura Dahlmeierová, aj keď má ešte len 23 rokov.

Zdroj: SkiChrono
Foto: GI, SkiChrono

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára